Fiber hjemme

Fiber hjemme

Siemens leverer en fiberoptisk nettverksløsning for hjemmenettverk

I store nettverk brukes lyssignal og optisk kabel til å sende store mengder data raskt. Siemens kommer nå med en løsning for hjemmet, hvor poenget er liten plass og høy fart til en pris som nok vil oppfattes som stiv.

Optical LAN Adapter Duo er en tynn nettverkskabel på bare 1,5 millimeter i diameter. Den overfører data med lysbølger med en konstant båndbredde på 100 megabit per sekund. Siemens selger den inn som en måte å skjule kabler når jevn kapasitet er et viktig poeng, og der hvor alternativene enten ikke gir jevn overføring eller er et dårligere alternativ. Enhver som har lagt nettverkskabel i åpne installasjoner kjenner nok til svakhetene i løsningen.

LES OGSÅ: Slik sikrer du trådløsnettet

En slik kabel kan både kuttes og skjøtes hvor det måtte passe uten spesialverktøy, og dermed kan kabelbunter unngås. Siden den er så tynn, vil den kunne legges under tepper eller bak lister uten for mye tilpassinger. Kabelen er ikke følsom for støy fra annen elektronikk, og skal dermed kunne ligge sammen med andre kabler uten særskilt isolasjon.

Grensesnittet inn mot pc-er og andre nettverksenheter er via en liten adapter. Anbefalt utpris vil antageligvis bli 1500 kroner for et sett med 30 meter fiberoptisk kabel og to adaptere, og de er tilgjengelig fra mai. Mer informasjon hos www.siemens.no .

Les om: