Finjusterer 802.11n-produkter

Finjusterer 802.11n-produkter

I kjølvannet av CES 2008 kan vi fastslå at den trådløse standarden ikke holder mål.

De ulike produsentene går både over og lengre enn IEEE-standarden for å tilby bedre virkemåte og mer forutsigbart signal enn hva som finnes i dagens utstyr. WLAN-aktørene investerer mye resurser og ingeniør-ekspertise. Mye av finjusteringsarbeidet som gjøres, drives av overbevisningen om at 11n trolig blir førstevalget når det gjelder streaming av lyd og video.

Selskapet Broadcom benyttet CES til å lansere en ny 11n-brikke utviklet med 65-nanometer produksjonsteknologi. Denne kan sende samtidig på både 2,4 GHz og 5 GHz, men er svært effektiv når det gjelder strømbruk samt betraktelig mindre enn det forrige brikkesettet.

Dynamisk strømstyring skal blant annet kunne droppe signaler til de som for eksempel er nær senderen, slik at signalene kan styrkes for de som er lengre vekk fra senderen. Bedret administrasjon for båndbredden vil kunne endre båndbredden for de tilkoblede klientene for å imøtekomme ulike behov.

LES OGSÅ: Begrepsforklaring for trådløse standarder

Rivalen Atheros Communications arbeider også med å skreddersy den trådløse teknologien for denne typen trafikk. Selskapet ønsker blant annet å gjøre 11n mer oppmerksom på bredbåndstilknytningen og å prioritere den innkommende trafikken i samsvar med dette.

Ifølge Aruba Networks er det ikke bare i selve brikken slaget vil stå. De mener kartleggingen av kanaler og dynamisk strømtilpasning er viktige elementer. Ettersom 11n-produkter mest trolig innfases gradvis, vil vi se en miks av 11n, 11g og 11a på aksesspunkter og klienter.

Når 450 Mbps

Marvell Technology Group viste frem nyvinningen TopDog 11n-450 på CES 2008. Her er det mulig å sende og motta tre strømmer. En datastrøm er kodet til tre understrømmer som hver sendes av en separat antenne. De fleste av Draft 2-modellene og tidligere 11n-produkter støtter den kosteffektive konfigurasjonen med to antenner. Marvell er tidlig ute med en 3x3 konfigurasjon som kan legge til ytterligere 150 Mbps, samt by på utvidet rekkevidde, bedre stabilitet og robusthet.

Vi gjør oppmerksom på at 802.11n fremdeles er i Draft 2.0, og at den endelige standarden fremdeles ikke er på plass.

Les om:

Nettverk