Fjerner småpraten i nettverket

Fjerner småpraten i nettverket

Optimalisering av nettverkstrafikk kan kraftig redusere utgiftene til datakommunikasjon.

Effektivisering av dataoverføringen, applikasjonenes kommunikasjonsprotokoller og tilgang til data gir avdelingsansatte muligheter til å jobbe mot sentrale applikasjoner.

I 2009 vil konsolidering og kostnadsreduksjon være høyt på agendaen for it-avdelinger.

Å kunne fjerne lokalt it-utstyr uten at de ansatte føler at applikasjonen er sentralisert, vil gi en rekke gevinster med hensyn til sikkerhetsutfordringer, anskaffelses og driftskostnader.

Forutsetningen er en kraftig reduksjon i datatrafikken som overføres. Samtlige konkurrenter lover det. Reduksjon på inntil 90 prosent er normalt på ineffektive protokoller.

- Brukeren skal få en opplevelse som er tilsvarende lokalnettet, fremhever Nils-Ove Gamlem, i Cisco.

NRK tar med seg utstyr for nettverkseffektivisering ved store tv-overføringer for å unngå å ha med seg tjenestemaskiner.

Forberedelse

Resentralisering av applikasjoner og utstyr er en nødvendig forberedelse for de virksomhetene som ser på tjenester fra nettet som neste generasjons løsning for it-drift.

Forutsetningen er at nettet har nødvendig kapasitet for datatrafikken.

For en ansatt på et avdelingskontor vil bruk av en sentral applikasjon over nettet være moteriktig; i form av SaaS, Software as a Service.

- Vi lanserte Network Boost for ett år siden. Dette er viktig for multinasjonale virksomheter, særlig der det er dårlig nettverkstilbud, sier Lars J. Sørbo, nordisk salgsdirektør for Orange Business Services.

De store multinasjonale konsernene som drar nytte av Orange (France Telecom) sitt verdensomspennende nettverk har de seneste tre årene jobbet aktivt med effektivisering av nettverkstrafikken, særlig i områder med dårlig kapasitet.

- Vi har brukt mye Packeteer for effektivisere nettverkstrafikken. Nå benytter vi Riverbed som er best og dyrest, Ciscos WAAS og Ipanema som har best pris/ytelse, fortsetter Lars J. Sørbo.

Konkurrenter på nettverkseffektivisering omfatter Cisco, F5, Expand Networks, Ipanema Technologies, Juniper, Packeteer og Riverbed.

- Det har vært en dramatisk økning på WAAS de siste tolv månedene, hevder Nils-Ove Gamlem.

Det er de store virksomhetene som foretar konsolidering, og derfor har behov for å effektivisere nettverkstrafikken med eksempelvis Cisco WAAS (Wide Area Application Services).

Saken fortsetter. Les videre på neste side.

Les om:

Nettverk