Fjernet feil kabel?

Fjernet feil kabel?

Kritisk kabling kan nå sikres med låsbare CAT 6-kabler som krever eget verktøy å ta ut.

Black Box har lansert låsbare kabler for å sikre at utstyr som rutere, brannmurer, web- og epost-servere ikke går ned eller mister forbindelse som følge av at en kabel blir koblet om ved en feil. Eller av en feil person.

Lockport-kablene er utstyrte med RJ45-kontakter hvor en egen låsemekanisme skyves på plass under tungen når den er plugget inn i en port. Dette gjøres med et eget verktøy, og samme verktøy må til for å få pluggen ut.

I tillegg til låsbare plugger, finnes det sikkerhetsplugger som ikke krever spesialverktøy. Det betyr at de kan plugges ut og inn av hvem som helst, men neppe ved en feil siden du må fjerne låsemekanismen før du tar pluggen ut på vanlig måte.

Vanlige paneler

Pluggene krever ikke egne patchepaneler, men fungerer med vanlige kontakter. Det er heller ikke nødvendig å bruke disse kablene til erstatning for eksisterende patch-kabler, eller for enhver tilkobling. De er ment som ekstra sikkerhet for kritiske enheter i nettverket.

Black Box peker også på at Lockport-kablene kan gjøre nytte for seg i det offentlige rom hvor informasjonskiosker og digital skilting kan plukkes på av ukyndige.

Lockport-kablene kommer i seks forskjelllige farger, og i lengder fra 15 centimeter til 7,6 meter med priser fra 130 kroner opp til 260 kroner. Ifølge Black Box vil de snart også kunne tilby Lockport fiberkabler.

Les om:

Nettverk