Fleksibel applikasjonshåndtering

Fleksibel applikasjonshåndtering

Amerikanske A10 kommer til Norge med optimering av applikasjoner som kan rulles ut både som dedikert enhet eller som virtuell enhet. I virtuelle chassis, selvsagt.

Å få optimert og lastbalansert trafikken mellom brannmur og applikasjonsserverne er en utfordring for mange virksomheter. De siste to årene har A10 Networks brukt erfaringene som lastbalanseringsleverandør til å levere en AX-serie av produkter for denne jobben.

Å få løst rask tilgang til nettjenester kan fort bli et være-eller-ikke-være for bedrifter som har konkurrenten et museklikk unna om responstiden er for lang. Også overgangen til IPv6 er en mulighet. Deres enheter kan kanalisere og translere mellom IPv4- og IPv6-trafikk i sanntid.

- Det er behov for maksimal yteevne og sikkerhet. Dypskanning av trafikken åpner for kontroll av innhold og mulighet for å sette regler for håndtering.

Det gir for eksempel mulighet for å legge inn regler for å droppe trafikk med visse kjennetegn om et angrep er under oppseiling, og resten av infrastrukturen er under oppdatering for å møte trusselen, poengterer Hugo Prooji, salgssjef for Nord-Europa i et møte med Nettverk & Kommunikasjon.

Bredde og lite fotavtrykk

De leverer tre serier av produkter. AX er serien for applikasjonslastbalansering. EX-serien optimerer båndbredde- og datatrafikken i nettverket. Opprinnelig drev A10 med id-kontrollprodukter gjennom ID-serien. I Europa er de AX- og ID-serien som selges. ID-løsningen er spesielt populær i miljøer som ønsker å bruke RADIUS som sikker nettverksautentisering.

AX-serien operer i lag 4 til 7 i osi-modellen. De leverer dette i dedikerte nettverksenheter (appliance) som kjører flerkjerneprosessorer i 32- eller 64-bits arkitektur. For å holde hastigheten oppe, kjører deres os ACOS i smarte integrerte brikker (asic) med en delt minnearkitektur.

Fotavtrykket er lite. En AX-5200 er 2U høy og krever 680 watt. Den takler trafikkoptimering med et trykk av opp til 40 gigabit per sekund.

Det er også mulig å få dette levert som en dedikert virtuell enhet. Dette kan tas videre til virtuelle chassis med inntil åtte virtuelle enheter kjørende sammen for å optimere og lastbalansere trafikk i datasentere. Hovedkonkurrentene til A10 er Juniper, F5 og Brocade.

Les om:

Nettverk