Fleksibelt flaggskip fra ZyXEL

Fleksibelt flaggskip fra ZyXEL

Den Lag-3-baserte svitsjen ZyXEL XGS-4528F byr på svært mye i en tettpakket 1U høy boks.

Dette er en svært fleksibel løsning ettersom den er utstyrt med 24 gigabit-grensesnitt for både RJ-45 og SFP (small form-factor plug).

– Det spesielle med denne svitsjen er at den egner seg godt for to litt forskjellige scenarier. Den kan brukes i metro-nett med 10 gigabit fiberringer, men også som en lag 3-kjerne i et LAN, forteller Alpha Chen, sjef for Ethernet-produktavdelingen i ZyXEL til Nettverk & Kommunikasjon.

Modellen har to 10 gigabit uplink-porter, men også to 12 gigabit porter for stacking. En egen stacking-indikator er godt synlig i fronten på svitsjen. Den er videre utstyrt med åtte prioriteringskøer og lag 2-4 baserte ACLer (Access Control List) for å sette regelsett for triple play-applikasjoner.

Ellers kan den beskytte ved hjelp av iSafe-rammeverket som blokkerer uautorisert tilgang til data som er lagret i nettverket. Andre protokoller som støttes er OSPF, RIP v1/v2, MSTP/RSTP og BPS. Løsningen har en ordinær strømforsyning, men er har i tillegg en reserveløsning som ZyXEL også bruker for andre svitsjer. Dette er en spesialkontakt som igjen forbindes til BPS-120 – en enhet som gir seks strømporter og som kan overvåke temperatur, strøm og viftehastigheter.

Les om:

Nettverk