Forenkler overgangen til IPv6

Forenkler overgangen til IPv6

Et nytt gratisverktøy lar IPv4-enheter kommunisere med hverandre over IPv6-baserte nettverk.

Vi har tidligere skrevet om at det er mindre enn ti prosent av IPv4-adressene som nå er ledige. Flere eksperter ser for seg at i løpet av neste år er det tomt for tilgjengelige IPv4-adresser.

NRO (Number Resource Organization) har tidligere oppfordret selskaper, offentlige institusjoner, ISPer, it-leverandører og brukere om å starte utrullingen av IPv6 som har vesentlig flere adresser enn dagens IPv4.

Nå har Internet Systems Consortium og bredbåndsoperatøren Comcast utviklet en progravare som skal forenkle overgangen til IPv6. Den open source-baserte Address Family Transition Router (AFTR) lar eldre IPv4-enheter kommunisere med hverandre over en IPv6-basert infrastruktur.

Den nye programvaren baserer seg på en kommende standard som heter Dual Stack Lite. Denne er utviklet av Comcast, og teknologien gjør det mulig for flere kunder å dele den samme IPv4-adressen som via NAT fordeles på operatørens side.

Dette skal så fungere sammen med IPv6-tunnelering til kundens gateway. Det er forventet at standarden er på plass fra IETF senere i år.

AFTR versjon 1.01 kan lastes ned på denne adressen: https://www.isc.org/software/aftr

Les om:

Nettverk