Forskningsgigant velger Hp-nettverk

Forskningsgigant velger Hp-nettverk

Cern, som er et av verdens største sentre for forskning, vil at Hp skal forbedre selskapets nettverksinfrastruktur.

Forskningsmiljøet til Cern består av mer enn 10 000 forskere og ingeniører som ønsker å dele data raskt og sikkert med andre forskere.

Hjelper Hp

Hp er veldig fornøyd med å bli valgt som leverandør av den nye nettverkskløsningen og ser frem til videre samarbeid.

- Cern er en av de mest avanserte brukerne i verden. Vi er stolte at de benytter vår teknologi i sin forskning og innovasjon, i tillegg til at de hjelper Hps egne forskingsmiljøer med videre utvikling av nye nettverksteknologier og løsninger basert på åpne standarder, sier Helge Fjelberg, Country Manager for Enterprise Server, Storage & Networking til IT-Bransjen.

Raskere kommunikasjon

Cern forklarer i en pressemelding hvorfor Hp var den rette samarbeidspartneren for dem.

- Vi trengte en pålitelig, sikker og utprøvd nettverksinfrastruktur som kunne støtte IPv6 for raskere kommunikasjon og multicast-muligheter for nye applikasjoner, sier Jean-Michel Jouanigot, gruppeleder i Cerns it-avdeling,

- HP er en sterk partner som deler vårt engasjement for å utvikle avansert teknologi gjennom langsiktig forskning og utvikling, sier han videre.

Ønsker sunn konkurranse

Hp er for tiden i samtaler med flere av de størrste konsernene i Norge angående nettverksløsninger. De mottar også anbud fra blant annet politiet, forsknings-og utdanningsmiljøene samt en rekke av de store kommunene og fylkeskommunene.

- Det området hvor vi vokser raskest er nettverk. Responsen i markedet er enorm og våre kunder har savnet konkurranse i lang tid i dette markedet, sier Fjelberg.

- Interessen fra store norske aktører som i dag har vår hovedkonkurrent på datarommet tar nå proaktiv kontakt med oss direkte med ønske om å skape sunn konkurranse, sier Fjelberg.

Tar opp kampen

Hps hovedkonkurrent Cisco har bygd store og komplekse løsninger i mer enn ti år, men Hp er klar for å ta opp konkurransen.

- Ciscos løsninger er nå gammeldagse, dyre og ikke forberedt på morgendagens behov hvor kundene skal automatisere mer og mer av sin infrastruktur, påstår Fjelberg.

Hp bygger alle sine nettverkskomponenter basert på industri standard-løsninger.

Les om:

Nettverk