Full fart på The Gathering

Full fart på The Gathering

It-entusiastene på årets The Gathering kunne glede seg over en tredobling i nettverkshastigheten fra i fjor.

Nettverksgiganten Cisco har de siste tolv årene bidratt med nettverksutstyr i forbindelse med The Gathering. Årets arrangement slutter seg også til denne rekken, og denne gangen sørget utstyret for at it-entusiastene fikk tilgang til hastigheter på 100 Gb/s. Det er tre ganger mer enn i fjor og over 100 ganger så mye som for ti år siden.

Surfet om natten

The Gathering arrangeres hvert år og gikk første gang av stabelen i1992. Den gang var internettforbindelse noe ganske annet enn hva det er i dag.

- Det var bare på natten at vi fikk låne telefonlinjen til naboen. Vi klatret opp i trær og lyktestolper for å legge telefonkabel fra hallen til den vennlige naboen, sier Lars Nøring hos Internettleverandøren PowerTech, som var omtrent de eneste som leverte Internett på den tiden.

Millioner ganger raskere

Mye har forandret seg siden 1994 da de the Gathering hadde et 28,8 Kbps oppringt internett-samband. I år hadde de besøkende tilgang på Gigabit ethernet grensesnitt og fikk en kapasiteten på 100 Gigabit i sekundet. Årets nettverk er altså 3,47 milloner ganger raskere enn for 17 år siden.

- Det er gøy å se at et norsk dataarrangement kan være verdensledende på slik teknologi. Dette vil definitivt sette The Gathering på kartet igjen, sier presse- og informasjonsansvarlig i The Gathering, Simon Eriksen Valvik i en pressemelding.

Les om:

Nettverk