Full IP i mobilnett

Full IP i mobilnett

Alcatel-Lucent har lansert en ny plattform og ny programvare som flytter den massive økningen av båndbredde fra mobilnettets kjerne til mobilcellene.

Med lanseringen av 7705 SAR-F – fixed form factor, samt ny versjon av operativsystemet, skal det ifølge selskapet være mulig for operatørene å møte kravene om økt båndbredde med reduserte driftskostnader. Dette er fordi veksten da flyttes fra mobilnettet til cellen.

Løsningen går inn under Alcatel-Lucents Mobile Evolution Transport Architecture (META) – selskapets arkitektur for å utvikle mobile nett til full IP. 7705 SAR-F skal forbedre styringen av nettet, og løsningen dekker hele nettet når mobilselskapene går fra TDM/PDH-transport av sentral mobiltrafikk til Carrier Ethernet og IP/MPLS.

De nye funksjonene og egenskapene er samlet i enheten 7705 SAR-F som er utstyrt med 16xT1/E1 pluss 6 x 10/100 og 2 GE porter i 1RU.

Ifølge selskapet får mobiloperatører mulighet til å gå over til IP/MPLS for å støtte 4G/LTE i fremtiden. Alcatel-Lucent lanserer også Release 1.1 av programvaren til 7705 SAR-familien. Release 1.1 inkluderer et fullt synkront Ethernet, noe som er viktig når operatører gjennomfører overgangen av mobiltrafikk til Ethernet for å utnytte fordelene fullt ut.

Les om:

Nettverk