Full n-hastighet fra Linksys

Full n-hastighet fra Linksys

WRT610N fra Linksys er utstyrt med doble radiosendere som kan kjøres samtidig. Dermed kan tidskritisk trafikk styres til det båndet som er minst belastet.

Selskapet hevder å kunne tilby ekte 802.11n-ytelse i både 5 GHz og 2,4 GHz-båndene, og at den nye modellen er som å ha to n-rutere i en og samme enhet.

Mens eldre nettverksenheter som printservere, kameraer og eldre bærbare maskiner kan bruke 2,4 GHz-båndet, kan for eksempel streaming benyttes i 5 GHz-båndet som har mer enn syv ganger så mange ikke-overlappende trådløse kanaler.

Vi testet den nye ruteren og kan ikke annet enn å la oss imponere over hvor informativt konfigureringsprosedyren forløp.

Her har Linksys lagt ned mye arbeid for at brukeropplevelsen skal bli så bra som mulig. Linksys EasyLink Advisor (LELA) er navnet på installasjonshjelpen for pc- og mac-brukere, og gjør det enkelt å installere trådløse nettverk.

LELA gir en visuell oversikt over alle enheter som er koblet til nettverket, og når nye enheter kobles til får brukeren beskjed om dette. I vår lille test fungerte løsningen veldig bra og ga samtidig god informasjon om resten av nettverket. Ruteren inneholder ikke kabel- eller ADSL-modem.

Prisen ligger på 1 495 kroner. Mer informasjon finner du her.

Les om:

Nettverk