Full nettverkskontroll

Full nettverkskontroll

AGENTURET: Xnereus gjør det enklere å overvåke alt som har en ip-adresse.

Xnereus er en løsning for overvåking og kvalitetssikring av ressurser i faste og trådløse nettverk. Eller som den tyske produsenten PTC Telecom sier - alt som kan kommunisere over ip.

Det omfatter blant annet nettverkskomponenter som svitsjer og gateways, endepunkter som pc-er, servere og ip-telefoner, samt applikasjoner som epost-servere. Xnereus skal være spesielt egnet implementering av tale og annen prioritert trafikk.

Løsningen benytter seg av aktive og passive metoder for å måle pakketap eller forsinkelser i nettverket, og analyseverktøyene er satt sammen som moduler slik at ulike målemetoder kan kombineres. Alt betjenes gjennom et webgrensesnitt, og gjennom å definere terskler på parametre som påvirker kvaliteten kan et varsel sendes til nettverksadministrator på email eller sms.

- Vi var i utgangspunktet ute etter et kostnadseffektivt produkt til eget bruk, men da flere kunder også viste interesse for Xnereus ble vi enige om en distribusjonsavtale, sier Jørn Levi Østby i Euroline.

Eget grensesnitt

- Hva er spesielt med dette agenturet?
- Det er at alle verktøyene er gjort tilgjengelige gjennom et eget grensesnitt. I stedet for å ha fem eller seks forskjellige applikasjoner på en laptop er alt tilgjengelig i en 19-tommers boks i racket. Og ikke minst er det i motsetning til mange av de andre løsningene vi har sett et prisgunstig produkt.

- Hvor modent er markedet for dette produktet?
- Vi er nok fortsatt i en tidlig fase, men vi mener absolutt modenheten er der, både ut fra egne erfaringer og tilbakemeldinger fra forhandlerne og deres kunder. Etter hvert som flere små og mellomstore bedrifter tar i bruk ip-telefoni øker behovet for å gjøre sjekker på forhånd slik at man kan unngå mye prøving og feiling etter at produktet er kjøpt og implementert.

- Hvilke produkter anser dere for å være konkurrerende?
- Det vi anser som de mest etablerte konkurrentene er leverandører av nettverksmålingsutstyr som for eksempel Fluke. Forskjellen er at de er posisjonert i en annen del av markedet og fokuserer mer på tjenester. Produktet vårt kan man kan ha stående i nettverket, og prismessig er det mye bedre posisjonert mot spesielt små og mellomstore bedrifter. I tillegg finnes det en del freewareprodukter som gjør mye av det samme, men med Xnereus får du tilgang til alt sentralt.

- Hvordan markedsføres produktet?
- Det gjør vi relativt tradisjonelt. Til å begynne med er den viktigste jobben å bearbeide forhandlerne. Men vi kommer til å kjøre mye seminarer både mot forhandlere og kunder for å oppdatere dem på jevnlig basis. I tillegg gjør vi også noen stunt mot sluttbrukermarkedet, hvor leads kanaliseres videre til forhandlerne.

Stor interesse

- Hvilken type forhandlere ønsker dere på dette agenturet?
- Vi har fått mye interesse fra forhandlere som allerede jobber innenfor ip-telefoni og som var de første vi snakket med. Men vi ser også på generelle forhandlere ettersom skillet mellom telefoni og data har blitt mindre. Produktet er såpass intuitivt at forhandlerne ikke trenger noe omfattende opplæringsprogram for å komme i gang.

- Hvem er aktuelle kjøpere?
- Det er de aller fleste små og mellomstore bedrifter som har et nettverk og som er avhengig av prioritert ip-trafikk, enten det er snakk om tale eller annet. Det er også nyttig for småbedrifter som trenger oversikt over nettverket sitt. Det er et godt marked med et ganske stort nedslagsfelt, men foreløpig er den størst interessen i sammenheng med ip-telefoni.

- Hvilke omsetningsmål har dere for agenturet?
- I og med at vi akkurat har lansert produktet er det vanskelig å si noe om konkrete tall. Men vi mener det vil utvikle seg til å bli et veldig sentralt produkt for oss i årene fremover og bidra til omsetningen og generere vekst for selskapet.

- Hvilke marginer og markedsstøtte tilbys?
- Det er gode marginer og ikke minst god støtte både før og etter salget. Det skal være attraktivt for forhandlerne, og de skal til enhver tid ha tilgang på sertifisert kompetanse, markedsføringsstøtte og generering av leads. Vi vil også bidra på seminarer ved å svare på spørsmål og tilpasse løsninger til kunden.

Les om:

Nettverk