Funky basestasjoner

Funky basestasjoner

En ny aktør er på vei inn i det norske markedet, med trådløse løsninger for tøffe miljøer og flere typer nettverk.

Tyske Funkwerk er først klar med to typer trådløse basestasjoner W1002 og W2002. Skillet er om det skal være en eller to radiomoduler, og dermed hvor stor styrke og dekning enheten skal ha.

I tillegg til å være robust konstruert, er basestasjonene spesielt laget for å kunne levere krevende innhold som video og lyd i bygg med krevende konstruksjoner, typisk mye metaller. Spesielt muligheten for videokonferanser trådløst i slike miljøer framheves. Kryptering opp til WPA2 og RADIUS-støtte er selvsagt på plass.

LES OGSÅ: Slik sikrer du trådløsnettet

Et viktig poeng er at dette er firebåndsløsninger, som støtter både 802.11a, .11b, .11g og .11h (Hiperlan). En fordel her er at de ulike egenskapene i de forskjellige wlan-standardene gjør tilpassing av dekningsgrad, sikkerhet og kvalitet når flere koples sammen (broes). Dette oppnås blant annet fordi 802.11a og .11h opererer i et annet frekvensområde (5 GHz istedenfor 2,4 GHz). Støtte for flere trådløse soner per basestasjon (Multi-SSID) og muligheten til å lage virtuelle nettverk (VLAN) gir mulighet for ganske finmaskete trådløse nettverk.

Om ikke dette fyller behovene, gir enhetene støtte for roaming mellom wlan-basestasjonene for mobiltelefoner som støtter både gsm og wlan. Dette innebærer at samtalen holdes i wlan-nettet lenger, med kostnadsfordelene det innebærer.

Norsk distributør er CBK telecom, www.cbk.no . Prisene var ikke helt klare da dette ble skrevet.

Les om: