Gir klyngeteknologi til mindre bedrifter

Gir klyngeteknologi til mindre bedrifter

Med den trådløse basestasjonen AP 541N fra Cisco kan man administrere et samlet trådløst nettverk.

Cisco lover at man ved hjelp av klyngeteknologien i AP 541N skal enkelt administrere trådløse basestasjoner som ett samlet trådløst nettverk. Dette skal kunne gjøres uten bekymring for interferens mellom, og uten å måtte konfigurere hver basestasjon som en egen separat enhet – og uten behov for en separat WLAN-kontroller.

Løsningen støtter mobil data, telefoni over WLAN, båndbreddekrevende applikasjoner som for eksempel trådløs video-overvåking, og etablering av sikre trådløse soner for partnere og gjester.

Basestasjonen settes opp og konfigureres fra webleseren eller via Cisco Configuration Assistant. Enheten er basert på den trådløse standarden 802.11n og kan operere som en frittstående enhet, eller integreres med andre Cisco Small Business Pro-løsninger.

Man kan operere med inntil 16 MBSSID (Multiple Broadcast SSID), og oppsett for gjesteaksess kan gjøres til predefinert URL. Videre er det støtte for 802.3af PoE og det er Gigabit Ethernet-port for LAN-tilkobling.

Sikkerheten kan ivaretas ved hjelp av Wi-Fi Protected Access (WPA2) Ent og PSK, 802.1x-autentisering, MAC-adresse autentisering, klientisolering og automatisk detektering av uautoriserte basestasjoner, samt HTTPS for sikker administrasjon.

Ellers har løsningen lastbalansering og den kan installeres som basestasjon, repeater, bridge eller klient. Listeprisen ligger på 499 dollar og en tre års service & supportavtale koster 69 dollar.

Les om:

Nettverk