Her er Cisco nye monsterruter

Her er Cisco nye monsterruter

Svimlende rask, men konkurrenter mener Cisco trikser med tall.

I går lanserte Cisco en stor oppgradering i sin internettkjerneruter. CRS-3 tredobler kapasitet fra sin CRS-1 og kan dermed tilby svimlende 322 terabit per sekund (tbps). Det er tolv ganger bedre enn noe konkurrerende produkt ifølge Cisco selv, og det har tatt Cisco tre år å utvikle monsteret.

Den skal for eksempel være kapabel til å la alle kinesere ha videokonferanse på likt, la alle spillerfilmer noen sinne laget kunne strømmes på mindre enn fire minutter eller la hele det amerikanske kongressbiblioteket bli lastet ned på rett over ett sekund.

Nettets fremtid

Det er tanken på fremtidens internett som har vært inspirasjon, et nett som må støtte vekst i videooverføringer, mobile enheter og nye nettjenester.

- Nettets rolle endrer seg for alltid. Det gjør om på arbeid og på grensesnittet til våre familier. Dette er ikke en CRS-3-lamsering. Dette handler om fremtiden til internett, sier Cisco-sjef John Chambers.

AT&T har testet beistet i sin 100 gigabit ryggradinfrastruktur mellom New Orelans og Miami. De hevder å overføre halvparten av nettrafikken i USA, og forteller at video har vokst 80 prosent mens mobil oppkobling har vokst 5000 prosent i deres nett.

- Vi trenger 100G-teknologi i produksjon de kommende årene. Vi er trygge på at vi kan flytte over i en 100G-ryggrad, sier Keith Cambron, administrerende direktør i AT&T.

Cisco-konkurrent Juniper skjelver ikke i buksene. De tror AT&T allerede kan få til dette.

- Vi ønsker Cisco velkommen til 100G per port-klubben. Det bringer deres system på nivå med eller rett over den eksisterende T1600, om du ser på ren port-kapasitet, sier Luc Ceuppenf, markedsføringsdirektør for Junipers infrastrukturgruppe, til Computerworlds internasjonale nyhetstjeneste.

- Trikser med tall

Han legger til at Juniper enten vil være i nærheten av eller allerede sender ut systemer med 250G per port når CRS-3 reelt sett er klar til å sendes ut.

- Vi tror vi ligger en generasjon foran når det gjelder generell switch-kapasitet i en enkelt boks, sier han.

Når det gjelder Ciscos påstand om at deres system har tolv ganger bedre kapasitet enn nærmeste konkurrent, som i så fall er Junipers T1600, så mener Juniper at Cisco «gjemmer seg bak store sifre».

- Det er når de tar med flerboksoppsett inn i regnestykket. Det er som da de hevdet de kunne nå 92 Tbps med CRS-1. De hevder de kan nå 322 Tpbs-modus med å koble sammen 70 til 80 slike maskiner, som i så fall er 12 tolv ganger større enn et flerboksoppsett av T1600. Men de har aldri klart å innfri sitt 92 Tbps-løfte, det største systemet de har i felten er et åtteboksers CRS-1-system som gir 5Tbps, sier Ceuppenf.

CRS-3 er for tiden ute i feltforsøk, og Cisco forventer å kunne levere ferdig vare rundt tredje kvartal.

Les om:

Nettverk