HP kjøper 3Com for 15 milliarder

HP kjøper 3Com for 15 milliarder

Utvider sin portefølje av nettverksprodukter i kampen mot Cisco.

Styrene i begge selskaper har allerede godkjent Hewlett-Packard (HP) sitt oppkjøp av 3Com, en stor leverandør av nettverksløsninger med 9200 ansatte.

Prisen HP må betale er 2,7 milliarder dollar; over 15 milliarder kroner med dagens kurs, og salget er forventet gjennomført i løpet av første halvår 2010.

Først må aksjonærene og diverse myndigheter gi tommel opp.

Vil bryte paradigmer

Tanken er å utvide HPs portefølje av nettverksprodukter, som allerede anses som en reell konkurrent til selskaper som Cisco.

- Selskaper ser etter måter de kan bryte seg løs fra begrensningene i dagens nettverksparadigme, som er dominert av en enkelt leverandør, sier HP-direktør Dave Donatelli i en pressemelding.

HP håper også at de kan få en god posisjon i Kina, hvor 3Com har sterke salgskanaler og samarbeid.

Skal kombineres

Etter at Cisco introduserte servere tidligere i år, ble konkurransen mellom de to enda sterkere. Mange it-sjefer ser nå etter løsninger som gir dem en komplett infrastruktur. Det er i alle fall det HP mener, og det de håper å kunne tilby.

- Vi vil gi kundene muligheten til å bygge nestegenerasjons nettverksinfrastruktur fra nettverkets ytterkant til hjertet av datasenteret, skryter Donatelli.

- Alle kundene jeg har møtt, har bedt oss om å gjøre mer med nettverk. 3Coms og HPs produkter vil være enkle å kombinere, og vi vil være klare med en portefølje dag én, mener direktøren, som ennå ikke vil ut med hva dette konkret kan dreie seg om.

Flere produkter

Analytikerne har stor tro på 3Com-oppkjøpet. De mener porteføljen blir omfattende, og at de to velkjente navnene sammen kan skape gode salg.

- HP får en helt ny svitsj, sier Steve Schuchart i Currant Analysis til vår internasjonale nyhetstjeneste.

Han sikter til 3Coms H3C 12500, som vil ta opp konkurransen med Ciscos Nexus 7000.

- Det gir dem en ordentlig plattform å gå videre med.

Spørsmålet blir hva de gjør med de mindre nettverksproduktene, hvor 3Com og HP har produkter som overlapper. Schuchart tror den nyeste, raskeste eller beste vil overleve. HP vil også få tilgang på 3Coms ip-telefoni og sikkerhetsprodukter.

- Dette er digert for HP. Det gir dem skikkelig nettverkssikkerhet, mener analytikeren.

Nettverk