HP puster Cisco i nakken

HP puster Cisco i nakken

Med introduksjonen av kjernesvitsjen Procurve 8212zl kan Hewlett-Packard levere nettverkstjenester fra ytterst til innerst, med livstidsgaranti.

Geneve: Hewlett-Packard (HP) har i mange år levert gode svitsjer for nettverkssegmenter eller små virksomheter. Nytt er kjernesvitsjen som tar seg av den sentrale nettverkstrafikken med en teoretisk kapasitet på 692 G bit per sekund.

Før 8212zl ble lansert denne uken, hadde HP allerede ordre på 100 stykker med 15 000 porter, det vil si tilkoblingsmuligheter. Det er testkundene som har lagt inn ordrene.

LES OGSÅ: Lettere servertilpassing fra HP

Procurve 8212zl er den første store svitsjen fra HP med sin 9 U (42 centimeter) høyde. Høyden er for å kunne tilkoble alle brukerne og utstyret, eksempelvis trådløse aksesspunkter.

Målgruppen er virksomheter med 500 – 5 000 ansatte. HP kan dermed levere det meste av nettverkutstyr til norske kunder.

Mens HP tidligere typisk hadde en eller to nye produkter i året har fornyelsestakten de siste 18 månedene økt betydelig. Tre oppgraderinger har HP introdusert tidligere i år.

- Målet er ikke å levere produkter til de som skal ha det mest avanserte og heller ikke til de som skal ha det billigste, sier Mark Hilton, markedssjef for Procurve Networking i Europa.

Procurve Networking er HPs nettverksdivisjon som jobber uavhengig av resten av HP på grunn av HPs nære samarbeid med andre av de store nettverksleverandørene.

HP skal med nettverksproduktene Procurve tilfredsstille majoriteten av bedriftene, både de som er de første volumbrukerne (Early Majority) og de som venter til prisen har justert seg (Late Majority).

- Vi har tre fortrinn; pålitelighet, livstidsgaranti og funksjonalitet, fremhever Daniel Montesanto, produktsjef for svitsjene.

Størst

60 prosent av omsetningen gjøres i Europa, Midtøsten og Afrika. Med en prosentandel på 15,7 prosent i antall tilkoblingsmuligheter (porter) er HP nest størst. Cisco troner suverent på toppen med 49 prosent.

- Målet er å ha en vekstrate på det dobbelte av konkurrentene. Det har vi i Norge, hevder Jonas Dalsgaard, regionssjef for Nord-Europa.

I Norge drives salget av Procurve fra Bergen.

- 8212zl leverer høy ytelse og pålitelighet. Det skyldes vår fjerde generasjons Provision ASIC, sier Paul Condon, teknologisjef i Procurve Networking.

LES OGSÅ: Eventyrlig vekst for HP Norge

ASIC (Application Specific Integrated Circuit) er en dedikert elektronikkbrikke for et bestemt formål. HPs formål er svitsjing av datatrafikk.

- Vi har hatt det samme designteamet i ti år. De kan ASIC, fortsetter Paul Condon.

Den samme brikken brukes i forskjellige tapninger i alle HPs svitsjer. Gjenbruk gjelder også nettverksmoduler som kan plugges ut av den ene svitsjen og inn i den andre.

Eksempelvis kan en tilkoblingsmodul for Gigabit Ethernet benyttes i alle svitsjene som er tilpasset denne hastigheten.

Neste dag

Livstidsgarantien tilsier at en feil i svitsjen rettes kostnadsfritt dagen etter at den er rapportert. Sammen med et fornuftig prisnivå skal HP konkurrere godt mot Cisco.

Ett eksempel er CERN, det europeiske atomforskningsinstituttet, som har valgt HPs svitsjer på grunnlag av pris/ytelse. Sentralt benyttes en rekke svitsjer fra Force10 med en ytelse på 1 T bit per sekund.

I forbindelse med HPs reduksjon av antall datasentraler fra 85 til seks, har nettverksdivisjonen måttet konkurrere på like fot med andre nettverksleverandører. Leveranse av deler av nettverksinfrastrukturen er vunnet på pris/ytelse.

Les om:

Nettverk