HP-sjefen jubler over 3Com-kjøp

HP-sjefen jubler over 3Com-kjøp

- Vinn-vinn-situasjon for norske kunder, mener HP-direktør Eivind Roald.

- Dette er en fornuftig videreføring av strategien for nettverksdivisjonen vår, sier administrerende direktør Eivind Roald i HP Norge.

Han understreker først som sist at HPs oppkjøp av 3Com langt fra er ferdigstilt. Aksjonærene og diverse myndigheter må godkjenne det hele før de to blir én.

Les også: HP slår tilbake og byr på 3Com

- Jeg har ingen grunn til å tro at vi vil havne i samme situasjon som Oracle, de sliter jo med Sun-oppkjøpet. Jeg har ennå til gode å se et oppkjøp HP ikke har lyktes med.

Sterke i Asia

Roald tror HPs nettverksdivisjon Procurve nå får en styrket posisjon i kampen mot blant annet Cisco. Direktøren håper at flere "får øynene opp for at kvaliteten i Procurve er vel så bra som den Cisco leverer", og mener de nå kan tilby like gode løsninger til en billigere penge.

- Har du behov for en Passat, kjøper du ikke en Rolls Royce, sier Roald.

Spesielt tror direktøren at selskapet hans får en styrket posisjon i Asia, ettersom 3Com er stor i blant annet Kina.

Usikkert for ansatte

Men hva med Norge?

Når det gjelder konsekvenser for de norske ansatte i 3Com og HP, vil ikke Roald si noe. Det kjenner han ikke godt nok til ennå.

Men for de norske kundene er han naturlig nok klar på hva konsekvensen blir.

- Våre kunder får bredere tilgang til produkter, og 3Com-kundene får en global aktør bak seg. Det blir en vinn-vinn-situasjon på kundesiden.

Les om:

Nettverk