HP slår tilbake og byr på 3Com

HP slår tilbake og byr på 3Com

HP byr 15 milliarder for 3Com for å få en bedre portefølje av nettverksprodukter i kampen mot Cisco.

Styrene i begge selskaper har nå godkjent Hewlett-Packard (HP) sitt oppkjøp av selskapet 3Com.

Salget er forventet å bli gjennomført i løpet av første halvår 2010. Prisen HP må betale er 2,7 milliarder dollar; over 15 milliarder kroner med dagens kurs.

LES OGSÅ: Cisco fornærmer HP

Vil bryte paradigmer

Tanken er å utvide HPs portefølje av nettverksprodukter, som allerede anses som en reell konkurrent til selskaper som Cisco.

- Selskaper ser etter måter de kan bryte seg løs fra begrensningene i dagens nettverskparadigme, som er dominert av en enkelt leverandør, sier HP-direktør Dave Donatelli i en pressemelding.

HP håper også at de kan få en god posisjon i Kina, hvor 3Com er markedsleder på entrepriseløsninger og har sterke salgskanaler.

Skal kombineres

Etter at Cisco introduserte servere tidligere i år, ble konkurransen mellom de to enda sterkere. Mange it-sjefer ser nå etter løsninger som gir dem en komplett infrastruktur. Det er i alle fall det HP mener, og det de håper å kunne tilby.

- Vi vil gi kundene muligheten til å bygge nestegenerasjons nettverksinfrastruktur fra nettverkets ytterkant til hjertet av datasenteret, skryter Donatelli.

- Alle kundene jeg har møtt, har bedt oss om å gjøre mer med nettverk. 3Coms og HPs produkter vil være enkle å kombinere, og vi vil være klare med en portefølje dag én, mener direktøren, som ennå ikke vil ut med hva dette konkret kan dreie seg om.

Flere produkter

Analytikerne har stor tro på 3Com-oppkjøpet. De mener porteføljen blir omfattende, og at de to velkjente navnene sammen kan skape gode salg.

- HP får en helt ny svitsj, sier Steve Schuchart i Currant Analysis til vår internasjonale nyhetstjeneste.

Han sikter til 3Coms H3C 12500, som vil ta opp konkurransen med Ciscos Nexus 7000.

- Det gir dem en ordentlig plattform å gå videre med.

Spørsmålet blir hva de gjør med de mindre nettversksproduktene, hvor 3Com og HP har produkter som overlapper. Schuchart tror naturlig nok den nyeste, raskeste eller beste vil overleve. HP vil også få tilgang på 3Coms ip-telefoni og Tipping Points sikkerhetsprodukter

- Dette er digert for HP. Det gir dem skikkelig nettverkssikkerhet, mener analytikeren.

LES OGSÅ: Relanserer 3Com

Les om:

Nettverk