HP trapper opp Cisco-konkurransen

HP trapper opp Cisco-konkurransen

HP økte nettverksomsetningen med 227 prosent i fjerde kvartal. Nå hentes 3Com for alvor frem som våpen i kampen mot Cisco.

HP og Cisco gikk inn i 2010 som partnere, men avslutter året som bitre konkurrenter. HP retter seg nå mer og mer mot Ciscos kjernevirksomhet, samtidig som Cisco tramper HP på tærne i datasenteret med sin serversatsing.

I løpet av året har HP integrert produktene til 3Com, som selskapet kjøpte i november 2009, i sin nettverksportefølje.

Det har bidratt til å utvide selskapets portefølje og omsetning betraktelig. I løpet av fjerde kvartal økte HPs omsetning av nettverksutstyr under eget merkenavn med 50 prosent fra året før. Medberegnet produktene fra tidligere 3Com var imidlertid økningen på hele 227 prosent.

- Best og rimeligst

Marius Haas har vært ansvarlig for HP Procurve i omtrent to og et halvt år, og er en av arkitektene bak selskapets nye nettverksstrategi.

- Et av mandatene jeg hadde før jeg takket ja til jobben var å sikre at avdelingen er integrert i den overordnede HP-organisasjonen. Jeg var tidligere ansvarlig for strategi og forretningsutvikling, og jeg så dette som en stor mulighet til å skape verdier for aksjonærene og virkelig endre it-bransjen, sier han til IDG News Service.

Haas hevder HP nå kan skryte av markedets beste, bredeste og rimeligste produktportefølje, og sier at HP nå er i stand til å integrere nettverksutstyret med de andre komponentene i datasenteret på en helt annen måte enn tidligere.

- Sammen med mine kolleger, sjefene for server- og lagringsdivisjonene, kan vi levere et totalkonsept bestående av servere, lagring og nettverk. Dette er ikke lenger noen sidevirksomhet, sier han.

Marius Haas forteller at kundene klager over at kostnadene knyttet til kjøp og administrasjon av nettverksinfrastruktur har holdt seg kunstig høy i flere år.

Grunnen er ifølge Haas at "en aktør" har hatt en dominerende posisjon i markedet, og fortsatt å legge til mer og mer funksjonalitet uten at prisen har gått ned.

- Mye av denne funksjonaliteten benyttes aldri av kunden. Vi leverer nøyaktig det kunden trenger, og sørger for at det gir en reell verdi som kundene ikke finner noe annet sted.

Han forteller ellers at selskapet planlegger å videreføre alle eksisterende HP- og 3Com-produkter.

- Så lenge kundene etterspør et produkt vil vi fortsette å levere det og tilby brukerstøtte, og det har vi fått god respons på så langt.

Fra tre til to lag

Cisco har i flere år lagt vekt på å implementere mer intelligens i nettverket. Marius Haas i mener imidlertid at det ikke er et mål i seg for HP Procurve.

- Det stemmer at noe av det skiller oss fra konkurransen fra teknologiperspektivet er intelligens i nettverket, men intelligens som gjør det mulig for kundene å rulle ut nettverksarkitekturen på en mye enklere måte, sier han.

Haas peker blant annet på at selskapet benytter samme administrasjonsløsning fra ende til ende, og at alt bygger på en enhetlig kodebase for å unngå flere konfigurasjoner, som med Ciscos IOS.

I tillegg åpner 3Coms Intelligent Resilient Framework-teknologi (IRF) for virtualisering og clustering av flere kjernesvitsjer.

- I tillegg har vi flatet ut arkitekturen til noe som likner mer på en tolags-modell. I motsetning til Ciscos tradisjonelle trelags-modell reduserer dette forsinkelser og øker gjennomsnittlig ytelse og båndbredde. Det åpner også for provisjonering av enheter i sanntid, noe som tidligere har tatt alt fra dager til måneder, avhengig av nettverksmiljøet, sier han.

Nettverk