HP vil ha trådløse skrivere

HP vil ha trådløse skrivere

Plutselig har skriverprodusentene begynt å konkurrere om hvem som er best og mest aktiv på trådløse skrivere.

DUBLIN (PC World Norge): Det er særlig markedet for trådløse skrivere til hjemmebruk som produsentene nå retter seg mot. HP svarer nå på utfordringen fra Lexmark.

I fjor satte Lexmark i gang en storstilt kampanje, ledsaget av en serie produktlanseringer, for å plassere selskapet på pionerplass når det gjelder rimelige trådløse blekkskrivere.

Mange skriverprodusenter har hatt trådløse skrivere i sin portefølje lenge, men det har som regel dreid seg om noen få og gjerne dyre modeller i produktspekteret.

LES OGSÅ: Lexmark går for trådløst

Lexmark kunne i fjor derimot skilte med en rekke trådløse blekkskrivere og multifunksjonsmaskiner fra bare noen få hundrelapper og oppover.

Til motmæle

Da var det bare et tidsspørsmål før HP kom til å ta til motmæle. Nå har det skjedd.

På et presseseminar i Dublin i sommer la HP stor vekt på å få frem budskapet om at nå er det trådløst som gjelder hos HPs skriveravdeling også.

Ikke nok med det. Pioneren på dette markedet er – naturligvis – HP, het det.

LES OGSÅ: Slik er HPs egen hjemmeserver

HP var først ute på markedet med trådløs skriver basert på Wi-Fi-teknologi i 2003, med Deskjet 5850, fremholdt HPs folk.

For så vidt kunne HP levere en trådløs skriver også året før, men den var basert på Bluetooth, ikke trådløst 802.11-nettverk.

Nå kan HP levere et titalls modeller av trådløse skrivere, for hjem og kontor.

Enkel oppkobling

Mantraet fra HP er at oppkoblingen mot den trådløse skriveren skal være enkel. For tre-fire år siden var det vanskelig for folk flest å sette opp en trådløs skriver. De som prøvde, valgte som regel å bruke fabrikkens standardoppsett, som kanskje fungerte, kanskje ikke, og i beste fall med dårlig sikkerhet.

Snart vil hver tredje skriverkjøper i Europa være klar for trådløs nettverksskriver, tror HP.

I 2003 krevde installasjonen av en trådløs skriver et oppsett på 10 steg. I 2004 var det redusert til seks steg. Nå bør det være nok med to steg, ifølge HP: Skru på skriveren og trykk på en knapp på den trådløse ruteren. Det er det hele.

HP benytter en løsning der man bruker en usb-kabel i forbindelse med oppsettet av den trådløse skriveren. Dermed kan veiviserfunksjonen for oppsettet kjøres oversiktlig på pc-en i stedet for på et trangt lcd-panel på skriveren. (Lexmark har et lignende opplegg.)

LES OGSÅ: Her er HPs Air-killer

For økt sikkerhet har HP utviklet et enkelt PIN-kodebasert system.

HP opererer nå med prognoser som tilsier 22 prosent årlig vekst i det europeiske markedet for trådløse skrivere til hjemmebruk. For tiden regner man med at omtrent hvert fjerde skriverkunde er klar for å velge trådløst. Om 12 måneder vil dette være økt til hver tredje skriver-kjøper.

Les om:

Nettverk