HP vil overta nettverkstronen

HP vil overta nettverkstronen

Procurve integreres tettere med HP, og skal vippe Cisco ned fra tronen.

Tjenestemaskiner har liten verdi uten avanserte nett, både mot brukerne og mot dataene. Mot brukerne har Hewlett-Packard (HP) i alle år jobbet tett med Cisco, mot dataene tett med Brocade.

Brocade innser at fremtidig utvikling er krevende. Stikkord er virtualisering, for en virtualisert datamaskin som skal flyttes til en annen maskin bør ha tilgang til et virtualisert nett. Grunnen er at flytting av nettverkstilkoblingen og eventuelt den fysiske kablingen, er tidskrevende.

Til i år har forholdet til Cisco vært så viktig at HPs egne nettverksprodukter har vært skjøvet til side, til tross for at de har en kvalitet, en ytelse og en pris som gjør dem til noe av det beste i bransjen på de områdene de er utviklet for.

- Nå putter Mark Hurd ressurser inn i nettverksutvikling, siden oppgaver som Unified Communication blir stadig viktigere. Vi har et samarbeid til 180 millioner dollar med Microsoft, sier Jan Wigen, ansvarlig for Procurve i Norge.

Tettere integrert

Cisco har vært kongen, men nå er det slutt. Nå skal Procurve bli tettere integrert med HPs maskiner enn noe konkurrerende produkt. Det er ikke det tekniske som blir tettere, men administrasjonen som forbedres og forenkles.

- Vi har hatt kjempesuksess hos små og mellomstore bedrifter og i det offentlige, eksempelvis skoler. Administrasjonen må være så enkel at læreren kan trykke på knappene siden en skole ha begrensete midler, sier Jan Wigen.

Procurve er blitt hjulpet av finanskrisen. Produktserien har hatt en 20 prosent vekst i Norge.

- Vi ser en sammensmeltning av server og nettverk, sier Jan Fredrik Gunvaldsen, senior produktsjef for HPs tjenestemaskiner.

Som en konsekvens har HP innført en ny modell, (Adaptive Infrastructure Maturity Modell) AIMM, for å forberede den tekniske utrustningen for fremtidige forretningsprosesser.

Nivåene er greie, men hva de skal innholde virker tåkete. Det er helt tydelig langt fra utrustning til applikasjonstjenester med tilpasning til fremtidige forretningsprosesser.

Fornuftig inndeling

Inndelingen i fire områder er fornuftig. Det første er arkitektur og teknologi. Det må være på plass. Deretter er den store utfordringen administrasjon av virtuelle maskiner i et nettverksmiljø. På det området er det foreløpig alt for få standarder selv om flere som IEEE (Institute of Electronic and Electrical Engineering), jobber på detaljnivå.

- Vi leverer allerede produkter som Virtual Interconnect og vi forbereder utvikling av nye. Utfordringen er en eksisterende rigid infrastruktur, fremhever Jan Fredrik Gunvaldsen.

Videre er jobben avhengig av fagfolkenes kultur og ferdigheter i form av sertifisering, og «10 Gigabit Ethernet er veien, sanningen og livet». Les mer på neste side!

Les om:

Nettverk