Identifiserer kablene

Identifiserer kablene

RJ-45 kablene fra PatchSee kan brukes sammen med optisk lys slik at it-avdelingen raskt finner riktig kabel.

Kablene som brukes er ordinære RJ-45 som selvfølgelig passer i alle vanlige kontakter. Men i tillegg er kablene utstyrt med to fiberoptiske tråder i hver ende.

Dermed kan man enkelt bruke en «lyspenn» i den ene enden. Når man slår på lyset i pennen, lyser det umiddelbart i den andre kabelenden, og således har man raskt funnet hvilken kabel man arbeider med.

Kablene er dessuten utformet med feste for plastklemmer. Her kan man sette på klemmer i ulike farger slik at de også kan skilles fra hverandre på den måten.

Det tilbys såkalte patchclips i 16 ulike farger og de skal i tillegg ha en beskyttende funksjon for kabelens ordinære plastklemme.

Ifølge produsenten er kablene kompatible med alt vanlig nettverksutstyr og de gjeldende EIA/TIA- og ISO-standardene. PatchSee kan brukes på kategori 6a-, 6- og 5e-baserte kabler – med lengder på opptil 50 meter.


Ved hjelp av en «lyspenn» i den ene enden, ser man raskt hvilken kabel man arbeider med.

Vi har testet PatchSee og det fungerte fint i vår lille test. Et gratis testsett kan for øvrig bestilles på produsentens websted: www.patchsee-solution.com.

Selskapet har også Patchlight Pro – en lyspenn som gir to ulike farger med blinkende eller vedvarende lys hvor man kan identifisere opptil fire kabler samtidig.

Les om:

Nettverk