Innfører virtuell lastbalansering

Innfører virtuell lastbalansering

Norske Mysoft er først i Europa til å ta i bruk virtuell lastbalanserer.

Vi har tidligere omtalt at BIG-IP-familien fra F5 er utvidet med tre virtuell enheter for VMware. Nå hevder Watchcom at de sammen med Mysoft er først i Europa til å implementere dette.

I likhet med det fysiske BIG-IP LTM apparatet, er BIG-IP LTM VE en full proxy mellom brukere og applikasjonsservere, noe som gir et lag med abstraksjon som sikrer, optimaliserer og balanserer programvaretrafikken.

Dette er altså en trafikkadministrator (Application Delivery Controller kaller F5 det) i en virtuell maskin. Den kjører på VMware ESX 4.0 og ESXi 4.0, og kommer i tre versjoner. Lab-versjonen som er ment til testformål og som skal være relativt lavt priset, håndterer 10 megabit per sekund med trafikk.

De to produksjonsversjonene håndterer henholdsvis 200 megabit per sekund og 1 gigabit per sekund.

- Vi leverer ASP-drift for en del av våre kunder og vår utfordring var at vi ønsket å forene det med sikkerhetsløsninger, som kryptering via SSL-sertifikater. Det viste seg å være ganske krevende dersom vi skulle bruke våre gamle løsninger på dette.

Vi ble anbefalt å bruke frontsystemer for å håndtere det og vi fant fort ut at BIG-IP var den desidert beste løsningen. Dessverre var det litt for kostbart for oss. Da Watchcom presenterte en virtuell utgave forsto vi at vi hadde funnet løsningen på problemet, sier Svein A. Johnson i Mysoft.

Ifølge Watchcom kan man bruke både virtuelle og fysiske BIG-IP LTM komponenter for å skape en fullt fleksibel og tilpasningsdyktig Application Delivery Network. Denne hybride tilnærmingen sikrer at arkitekturen holder høy ytelse og skalerbarhet samtidig som den møter de endrede behov for virtualiserte miljø.

Den virtuelle versjonen koster omtrent halvparten av hva man ellers måtte ut med for en fysisk versjon.

Det er mulig å laste ned en demoversjon av Local Traffic Manager Virtual Edition fra http://tinyurl.com/3x3uom6 .

Les om:

Nettverk