IPv6 lanseres 6. juni

IPv6 lanseres 6. juni

Flere av verdens største internettleverandører og nettsider har besluttet å gjennomføre overgangen til IPv6 den 6. juni i år.

Flere av verdens største internettleverandører og nettsider har besluttet at den endelige overgangen til IPv6, neste generasjons internettprotokoll, vil gjennomføres 6. juni i år. Det skriver IDG News Service.

Blant selskapene som har forpliktet seg til å gå over til IPv6 den 6. juni er de amerikanske internettleverandørene AT&T, Comcast og Time Warner Cable, japanske KDDI, franske Free Telecom, australske Internode og nederlandske XS4ALL, samt nettsider som Facebook, Google, Yahoo og Microsoft Bing.

- IPv6 er her

Dagen har fått navnet World IPv6 Launch, og blir organisert av Internet Society.

- Det at ledende selskaper i flere industrier har forpliktet seg til å delta på World IPv6 Day viser at IPv6 ikke lenger er et laboratorieeksperiment. IPv6 er her, og det er et viktig skritt i den videre utviklingen av internett, sier Leslie Daigle, teknologidirektør i Internet Society, i en uttalelse.

IPv6 erstatter IPv4-protokollen, som ble utviklet i 1981 og som "bare" har plass til i underkant av fire milliarder ip-oppkoblede enheter. Til sammenlikning støtter IPv6 340 sekstillioner adresser (3,4×10^38), fire milliarder ganger så mye som IPv4.

Alle selskaper som deltar i lanseringen har forpliktet seg til å åpne IPv6 for nok brukere til at minst én prosent vil koble seg til via IPv6 nå de besøke nettsider som støtter protokollen.

Krever oppgradering

IPv6 er imidlertid ikke bakoverkompatibel med IPv4, som innebærer at internettleverandører og selskaper med nettsider må oppgradere både maskinvare og programvare for å kunne støtte protokollen.

- De siste årene har nettverkstrafikken vokst raskere enn noensinne, og IPv6 er helt avgjørende for at denne veksten skal kunne fortsette, sier John Donovan, teknologidirektør i AT&T i en pressemelding.

Verdenslanseringen innebærer at også nettsider som Facebook og Google fra og med 6. juni vil ha permanent støtte for IPv6. I tillegg har Cisco og D-Link også besluttet å lansere IPv6-støtte som standard i sine konsumentprodukter fra 6. juni.

- Verdenslanseringen av IPv6 markerer vannskille i historien til internett, sier internettpioneer og -evangelist Vint Cerf i Google til IDG News Service.

Les om:

Nettverk