IPv6 til alle, fra Powertech

IPv6 til alle, fra Powertech

Powertech har nå klargjort nettet sitt og leverer IPv6 på samme måte som IPv4.

Selv om den norske internettleverandøren Powertech har levert IPv6 helt siden 1997, var dette en testtjeneste som krevde et manuelt oppsett både for Powertech og kunden. Nå er nettet til Powertech oppgradert og kan levere fullverdig IPv6 til alle kunder, noe som veldig passende ble annonsert på IPv6 Forum sin novemberkonferanse i Stavanger.

Dette betyr at alle kunder som kobler seg til internett hos Powertech vil parallelt få IPv4 og IPv6 adresser automatisk konfigurert dersom utstyret støtter det.

Dette gjelder for alle kunder som er tilkoblet med fiber eller DSL, uavhengig av om det er privat- eller bedriftskunder.

Powertech påpeker at de fortsatt har noe gammelt utstyr som ikke har god nok IPv6-støtte ute hos kunder. Dette utstyret vil fortløpende bli oppgradert eller byttet ut så det får den nødvendige IPv6-støtten.

Er du Powertech-kunde og usikker på om du bruker IPv6 allerede? Dette kan du sjekke ved å besøke Powertech sine websider, bruker man IPv6 vil det komme opp «IPv6» i bunnen av Powertech-logoen.

Powetech sin infrastruktur har lenge hatt støtte for både IPv4 og IPv6, dette omfatter epost-servere, webservere, DNS-servere og så videre.

Alle nye tjenester krever et godt salgsargument, derfor har Powertech med hjelp av Merete i Cisco lansert sin egen «Killerapp». Den kan man finne her: http://ip6.no/.

Dette er muligens måten å sørge for en hurtigere adopsjon av IPv6? Vi applauderer uansett Powertech for å komme på banen og hjelpe til med utberedelsen av IPv6.

Nettverk