It-avdelingen er så forrige tiår

It-avdelingen er så forrige tiår

Tjenester i skyen i ferd med å utkonkurrere interne it-avdelinger.

IKT-Norge og HP Software har fått IDC til å undersøke tilstanden i norske it-avdelinger og utfordringene fra it i nettskyen.

En av fem svarer at forretningsenhetene internt i virksomheten henter og handler it rett fra nettskyen uten å involvere it-avdelingen.

Les mer: Slik flytter du nesten alt til nettskyen

Uklart og tåkete

Halvparten av de spurte i administrative stillinger i virksomhetene aner ingenting om mulighetene med tjenester fra nettskyen. Det er også ofte uklart hva it-avdelingene prøver å formidle om effektiviseringsmuligheter innen it.

Virksomhetene som er i gang med å ta i bruk nettskyen, har til gjengjeld problemer med å dokumentere effekt og kostnadsinnsparinger.

- It-avdelingene må tenke over konsekvensene av at forretningsområdene nå går til anskaffelse av egne it-løsninger uten å involvere it-avdelingen, sier Anita Krohn Traaseth, programvaresjef i HP, i en pressemelding.

Funnene fra IDC viser at selv om nettskyen har fått massiv publisitet og oppmerksomhet, så feiler formidlingen om hva nettskyen kan gjøre for norske virksomheter. Den framstår som tvetydig og utydelig, om IDC har rett.

Museal utfordring

Virksomhetene ble undersøkt i første kvartal i år. IDC fikk inn 101 svar. To av tre respondenter var ledere og fire av fem var i privat sektor.

Les mer: Snart kan du kline over internett

HP og IKT Norge mener at dette er et varsel om at it-avdelingene like gjerne kan sendes til Teknisk Museum. Det var ikke mulig å få bekreftet om de varslete donasjonene av it-avdelinger vil bli brukt i utstillingene eller i driften av museet på Kjelsås i Oslo.

Les mer: Vraker Notes, velger Google

Nettverk