Juniper legger ny nettverksstrategi

Juniper legger ny nettverksstrategi

Møter Ciscos utfordring med ny elektronikk, kantrutere og 4G-initiativ.

Cisco har startet en offensiv hvor datamaskiner og nettverk smelter sammen for å kunne levere tjenestene brukerne etterspør. Sammen med viktige partnere som EMC og Vmware tar Cisco mål av seg til å utfordre de største it-produsentene med produktene Vblock.

- Junipers mål er å møte den eksploderende utviklingen vi ser på nettet. Tjenestene er blitt mer krevende både for bedrifter og private, sier Anders Stenwall, salgsdirektør i Norden for Juniper.

- Vi bygger en infrastruktur som gjør det mulig for hvem som helst å koble seg til hvor som helst med hva som helst, sier Stenwall.

Det er helt nødvendig skal Juniper henge med i utviklingen hvor dataressursene leverer tjenester til brukere over hele verden via nettet. Partnerne Dell og IBM er derfor viktige for Junipers evne til å overbevise.

På kanten

- Det kommer til å foregå en eksplosjon på kanten av nettet det neste tiåret. Konsekvensen er milliarder av transaksjoner per dag, sier Chris Moyer, teknologidirektør i Hewlett-Packard EDS i Europa, Midt-Østen og Afrika.

Juniper har skjønt at det er viktig å bygge avanserte kantløsninger. Hewlett-Packard (HP) har skjønt det for flere år siden. Deres Procurve kantsvitsjer har lagt grunnlaget for HPs popularitet på nettverk i Europa. Etter Ciscos totalengasjement med nettverk og datamaskiner, jobber HP tungt med å integrere sine datamaskiner og nettverksutstyr.

Junipers tilnærming er et sett med nye nettverksprosessorer, kalt Trio som med sin teknologi kan differensiere mellom trafikk for å oppnå leveringskvalitet for data, tale og video.

Konsekvensen er at Trio gir mye større kapasitet til nettverkskortene i Mx-serien med kantsvitsjer. Målet er minst dobbelt kapasitet av konkurrentene.

- Vi har mye kraftigere hardware til en lavere pris, fremhever Trevor Dearing, markedsdirektør for Juniper i Europa Midtøsten og Afrika.

2,64 tbit/s

Den kraftigste svitsjen MX960 skal klare 2,64 terabit per sekund. Det tilsvarer overføring av ti videoplater i Blue Ray på ett sekund.

Linjekortene skal levere Ethernet med 1 Gbit, 10 Gbit og 100 Gbit per sekund. Samtidig introduserer Juniper et kort for bunting av 10 Gbit Ethernet på 120 Gbit per sekund.

Også nye kantsvitsjer, MX80, skal bidra. Det er nødvendig for Juniper har bare 1,1 prosent av markedet for Ethernet mens Cisco har 67 prosent ifølge analysefirmaet Dell Oro Group. Det er Alcatel Lucent som i øyeblikket har best vekst ifølge analyseselskapet.

Les mer på neste side!

Les om:

Nettverk