Juniper til bedriftsmarkedet med sikre svitsjer

Juniper til bedriftsmarkedet med sikre svitsjer

EX-Serien fra Juniper er høyhastighetssvitsjer for større virksomheter, og innholder støtte for sikkerhetsfunksjoner som tilgangskontroll.

Oppkjøpet av Netscreen for fire år siden begynner å bære frukter for Juniper. Med Netscreen fikk Juniper mer tilgang til større bedriftskunder ut over teleoperatører og andre tjenestetilbydere. Siden grunnleggende nettverksutstyr er blitt hyllevare, er det økt funksjonalitet i rutere og svitsjer som skal friste kundene, og her kommer teknologien fra Netscreens portefølje av sikkerhetsprodukter inn.

– Etter hvert som virksomheter bytter ut eldre nettverksenheter med høyhastighets nettverksutstyr, kommer sikkerhet høyt på listen over grunnleggende funksjonalitet som kundene vil kreve av det nye utstyret, sier Mark Bauhaus som leder Junipers Service Layer Technology Business Group.

Derfor har Juniper i henhold til sin strategi for integrert nettverkssikkerhet bygget inn i EX-svitsjene støtte for utvidede sikkerhetsfunksjoner, som mulighet for overvåking av applikasjoner og tilgangskontroll.

UAC og NAC

Etter hvert har «NAC» blitt et vanlig begrep i bransjen om tilgangskontroll generelt. Ciscos teknologi kalles NAC (Network Access Control), men NAC-begrepet brukes ofte om tilgangskontroll generelt. Juniper benytter begrepet Unified Access Control (UAC).

De nye UAC-forberedte svitsjene skal selv kunne håndtere tilgangs-policy, samtidig som de fungerer i samarbeid med annet utstyr med UAC og kan benytte standardbaserte forbindelser til sikkerhetsutstyr fra andre leverandører.

EX-serien er bygget rundt det modulære operativsystemet JUNOS, som Juniper benytter på resten av sitt nettverksutstyr. Dette gir ifølge Juniper kundene samme funksjonalitet og verktøy for konfigurasjon og administrasjon som annet Juniper-utstyr, og dermed mindre behov for opplæring av administratorer.

Tre familier

Junipers EX-serie består av tre forskjellige familier. 3200-serien er frittstående enheter med 24 eller 48 porter med plug-and-play 10/100/1000BASE-T. Hel eller delvis PoE (Power over Ethernet) er tilgjengelig.

Som opsjon kan 3200-svitsjene utstyres med uplink-moduler med fire gigabit Ethernet-porter eller to 10 gigabit Ethernet-porter. Prisene vil starte på 4 000 dollar, men vi må ta forbehold om at dette er på det amerikanske markedet.

4200-serien er ment for datasentre og større installasjoner. Foruten enheter med de samme portkonfigurasjonene og uplink-modulene som 3200-serien, består 4200-serien også av en 24-ports fibersvitsj med 100/1000BASE-X-støtte.

Inntil ti EX 4200-enheter kan kobles sammen over et bakplan som yter 128 gigabit per sekund, og dermed utgjøre én virtuell svitsj med opptil 480 porter 10/100/1000BASE-T, og henholdsvis 40 gigabit Ethernet eller 20 10 gigabit Ethernet uplink-porter.

Alle svitsjene i 4200-serien er utstyrt med redundante interne strømforsyninger som kan skiftes under drift. Startprisen er her oppgitt til 6 000 dollar.

Den modulære EX 8200-serien består av Terabit Ethernet kjernesvitsjer for miljøer som trenger høy skalerbarhet, ytelse og tetthet. Det er to svitsjer i denne serien – et åttespors kabinett med 1,6 terabit ytelse og et 16-spors kabinett med ytelse på 3,2 terabit.

Juniper lover «enterprise-class» rutingtabeller og dype maskinvarebaserte pakkebuffere. Juniper hevder å levere bransjens største tetthet av 10 gigabit Ethernet-porter på «wire speed»-svitsjer (at de håndterer hastigheten uten forsinkelser) i denne klassen – 64 porter i kabinettet med åtte spor, og 128 porter i det med 16.

To fullt utstyrte 16 spors EX 8200-svitsjer passer inn i ett rack for 42 standardenheter (42 U), noe som gir 256 10 gigabit Ethernet-porter per rack. EX 8200-serien skal bli tilgjengelig i annet halvår 2008, og prisinger ikke fastsatt.

Les om:

Nettverk