- Kan ikke leve av nettskyen

- Kan ikke leve av nettskyen

CBC-kjedens danske direktør Peder Hvejsel tror ikke salget av Microsofts nettskyløsninger gir forhandlerne et forretningsgrunnlag de kan leve av.

- Det er ikke noe forretningsgrunnlag for de mindre forhandlerne å selge Microsofts nettskyløsninger. Det sier CBC-kjedens direktør Peder Hvejsel i Danmark.

Han mener at selv om Microsoft pusher på for å få solgt sine nettskytjenester, så legger ikke de minste forhandlerne så mye hjerte i det.

Tjue prosent

- De har tilbudt oss tjue prosent i fortjeneste. Det kan vi ikke leve av, uttaler Hvejsel til avisen Crn. Han tror ikke Microsofts forretningsmodell passer til de minste forhandlerne.

Han understreker at han ikke er motstander av nettskyløsninger, men tror ikke de kommer til å erobre markedet så fort som Microsoft ønsker.

- Ferdig driftet

IT-Bransjen tar kontakt med Tommy Ødegaard, direktør for Partner og SMB i Microsoft for å høre hva de mener om saken.

- Jeg kjenner ikke hans markedssegment, men kan si noe om hvordan dette er i Norge, sier Ødegaard.

I motsetning til Hvejsel tror han at Microsofts nettskyløsninger er positivt for de minste bedriftene, men at det for noen fungerer best som et tilleggsprodukt.

- Vi klarer å tilby dem tjenester ferdig driftet til gode priser. Det er kombinasjonen med andre tjenester som er bra, mener han og understreker at bedriftene selv er ansvarlig for å omsette løsningene til en lønnsom bedrift.

Abonnementstjeneste

Tommy Ødegaard mener at de minste bedriftene heller bør se mulighetene.

- For de minste bedriftene er dette en herlig nyhet. De får det som i utgangspunktet var forbeholdt de store bedriftene. Nå får de tilgangen til tjenestene ved å kjøpe en abonnementstjeneste til en god pris, påstår han.

- Det er ikke sånn at vi tror at våre cloudbaserte tjenester er den eneste sannhet, men den kan integreres i løsningen. Det vil gi større effekter og en mer totalintegrert opplevelse, forklarer han.

Skjegget i postkassa

- Det er naturlig at små bedrifter ser en utfordring i at folk ønsker nettskytjenester. Det vi ser i Norge er at partnere som er vant til å være i markedet ser utfordringene i denne realiteten, utdyper Tommy Ødegaard.

- Slik er det for alle paradigmeskifter. Noen kaster seg på tidlig og blir nye vinnere. De som satser og klarer å vinne frem blir dagens helter, mens andre blir sittende med skjegget i postkassa, avslutter han.

Nettverk