Kantruter for trangbodde

Kantruter for trangbodde

HP Procurve har lansert en kantruter for moderne miljøer med bærbare pc-er, håndholdte klienter av flere slag, IP-telefoner og annet.

Procurve MSM 317 er et 802.11b/g aksesspunkt, men også en fireports Ethernet-svitsj. En av portene er utstyrt med 802.3af Power over Ethernet. Det er også en femte port for tilkobling til telenettet.

På størrelse med en lysbryter og ikke så ulik av utseende, er det meningen at svitsjen/aksesspunktet skal monteres på vegg. I første rekke er MSM 317 beregnet til bruk på hoteller, i sykehus og andre virksomheter med besøkende.

Enheten er konstruert for å dekke det rommet den er installert i, og har således retningsantenner for ikke å forstyrre «kollegene» i naborommene.

Samtidig lanserte HP Procureve to trådløse kontrollere. MSM 760 er en frittstående, rackmontert enhet med to Ethernet-porter. Den kan håndtere 40 til 200 aksesspunkter. MSM765 er i bladformat og passer inn i Procurve-svitsjer i 5400- eller 8200-seriene.

Kontrollerne er utstyrte med lisensieringsfunksjoner som gjør at brukerne kan kjøpe lisenser for et gitt antall aksesspunkter, og senere kjøpe flere etter hvert som det trådløse nettverket vokser.

Les om:

Nettverk