Klar for trådløs betaling

Klar for trådløs betaling

Visa demonstrerer ny teknologi for trådløs betaling av varer og tjenester med mobiltelefonen.

Under messen CTIA Wireless 2007 demonstrerte Visa frem sitt nye system for kontaktløs betaling over en mobiltelefon.

En forutsetning for å gjennomføre en slik transaksjon er at både mobiltelefonen og betalingsautomaten er utstyrt med en NFC-brikke (Near Field Communication), som i prinsippet er toveis RFID.

Den tekniske plattformen skal muliggjøre betalinger gjennom mobile kuponger og fra person til person, og brukerne vil kunne håndtere mobilen som en nettbank der du kan styre dine egen kontoer, opplyser Visa.

For at transaksjonen skal godkjennes må den også godkjennes gjennom et program som tilbys av Visa. Denne programvaren er basert på Java og lar brukeren logge seg på sin private konto, enten for å utføre vanlige betalinger og overføringer eller for å sjekke saldoen.

I USA finnes det allerede over 50 000 butikker som benytter NFC-teknologien. Mange av dem er hurtigmatkjeder og nærbutikker.

Problemet med systemet er imidlertid at det foreløpig finnes få mobiltelefoner som er utstyrt med en NFC-brikke og at de må ha støtte for Java for å kunne kjøre programmet fra Visa. Du kan lese mer om teknologien hos nfc-forum.org.

LES OGSÅ: Rfid-fiasko for kredittkort

Nettverk