Knallrødt for Alcatel-Lucent

Knallrødt for Alcatel-Lucent

Fusjonskostnader, svakt salg og sterk euro gir knallrøde tall hos telegiganten Alcatel-Lucent.

Fjorårets største fusjon innen telekom, sammenslåingen av franske Alcatel og amerikanske Lucent, har foreløpig ikke vært noen suksess. I går presenterte selskapet et tap på 336 millioner euro, nesten 2,7 milliarder kroner, mot et estimert overskudd på 302 millioner euro for andre kvartal i fjor.

- Vi tror likevel det langsiktige potensialet for denne fusjonen er sterk, sa selskapets toppsjef Patricia Russo i en telefonkonferanse med analytikere, og kalte 2007 for et ”overgangsår”.

Forventer sterk vekst

Omsetningen falt med fire prosent, fra 4,49 til 4,33 milliarder euro, men dette skyldes hovedsakelig en sterk eurokurs, ifølge selskapet. Salget av trådløs infrastruktur falt med åtte prosent. Et lyspunkt er tale- og datatjenester til bedrifter, som viste en vekst på fem prosent. Alcatel-Lucent forventer imidlertid sterk vekst i andre halvår, spesielt innen nettverksteknologi for ”triple play”, tale, data og videotjenester, samt optiske nettverkssystemer som bærere av videotrafikk over ip.

Utstyrsprodusenten for bedrifts- og telemarkedet har foreløpig ikke lyktes med å senke produksjonskostnadene, men trimmet arbeidsstokken med 1900 stillinger i løpet av kvartalet. Totalt skal 12 500 ansatte sendes på dør innen 2010 for å møte den sterke konkurransen fra Ericsson, sammenslåtte Nokia Siemens Networks og asiatiske teleaktører. Alcatel-Lucent hadde samlet 79 000 ansatte før nedskjæringene startet.

Følg med resultatene i it-bransjen .

Nettverk