- Koster mindre enn å spise lunsj

- Koster mindre enn å spise lunsj

Store og små bedrifter har nå gode muligheter for en rimelig overgang til skyen, hevder IBMs Paul Are Killie. Men det begynner å haste.

- Det er viktig å komme i gang for å holde tritt i konkurransen, sier Paul Are Killie, IBMs nettskyansvarlige i Norge, til IT-Bransjen.

- Ikke nødt

Killie forteller til IT-Bransjen at mange land ligger foran oss i løypa når det kommer til å benytte seg av skytjenester.

- Problemet er at vi har mye penger i Norge og bedriftene ikke har følt seg tvunget til å gå over til nettskyen, mener Killie.

Han er redd bedriftene vil henge etter hvis de ikke tar tak i nye muligheter på denne fronten.

- Vi henger igjen. Det er minst en tredjedel som ikke bruker nettskytjenester ennå, sier han.

Dyr lunsj

Han bruker IBMs partnerprogrammer som eksempel.

- Det koster mindre å gå over til nettskyen enn å spise lunsj, sier han og forteller at det kun er driften som koster for bedriftene.

- Nå er det mulig for alle bedrifter, liten som stor, å gå inn i nettskyen. Det koster en krone å kjøre en server i timen, forteller han.

Nytt kreativt miljø

Killie tror at hvis flere begynner å tenke utenfor boksen når det kommer til skytjenester så vil det være mulig å finne mange nye løsninger og ideer som kan skape verdiskapning i større grad enn i dag.

- Hvis vi kan skape et kreativt miljø vil det komme en oppblomstring av nye ideer. Se bare på Facebook og Twitter, det er eksempler på viktige verktøy i hverdagen som helt sikkert kan integreres på spennende måter inn i nettskyen, forklarer han.

Nettverk