Kraftsvitsj fra Extreme

Kraftsvitsj fra Extreme

En ny Summit x650 10G svitsj er utviklet med tanke på migrering og stacking.

Extreme Networks slapp nylig en svitsj for datasenteret. Denne skal kunne brukes som en migreringsvei fra 1 Gbps og kan dessuten skalere ved hjelp av stacking.

Den nye Summit X650 er en 24 ports svitsj som leverer 10 Gigabit Ethernet. Produktet er 1U høyt og er i selskap med blant andre utrullinger fra Blade Network Technologies og Cisco.

Summit X650 kan støtte så mange som 32 10 Gigabit-porter på ett enkelt system, eller så mange som 256 porter i et stablet system. Ifølge selskapet kan det ved hjelp av stacking være mulig for svitsjen å oppnå en ytelse på 512 Gbps.

Den støtter grensesnitt for 10GBASE-T kobber eller SFP+ fiber. Ellers finner vi en port for Versatile Interface Modules. Dette gjør det mulig å stacke både 10 Gigabit Summit X650-svitsjer og eksisterende Summit X450 Gigabit-svitsjer innenfor den samme stabelen. Dette skal være tiltenkt 1G til 10G migrering og for investeringsbeskyttelse.

Extreme har utelatt støtte for FibreChannel over Ethernet, noe som både Blade og Cisco har i sine flaggskipsmodeller. Denne funksjonaliteten kan være god å ha hvis man trenger en konvergensfokusert løsning for både server og lagringsressurser.

Extreme sier at de har planer om å støtte såkalt «lossless» Ethernet i fremtiden. Lossless Ethernet, eller Converged Enhanced Ethernet, er en kommende standard for å transportere FCoE-lagringstrafikk over Ethernet-baserte nettverk. Her brukes det flytkontroll og overbelastningsvarsling, og støttes av både Blade- og Cisco-svitsjene.

Summit X650 vil bli tilgjengelig i fjerde kvartal og prisen vil starte på 19 995 dollar.

Flere nyheter

Extreme har ellers lansert Summit X350 for nettverkskanten og nye grensesnitt og kontrollermoduler for sin BlackDiamond kjernesvitsj.

X350 gigabitsvisjene kommer med 24 og 48 porter og kjører selskapets ExtremeOS-operativsystem. De nye c-serie bladene for BlackDiamond 8800 gir høyere skalerbarhet og tetthet som ifølge selskapet skal forlenge levetiden til selve svitsjen.

Innenfor trådløse nettverksløsninger har Extreme rullet ut nye Altitude 802.11n aksesspunkter og kontrollere. Disse er lisensiert fra Siemens og kan brukes ved hjelp av standard Power over Ethernet. De skal dessuten være rustet til å operere utendørs.

Les om:

Nettverk