INDUSTRIELL IOT: Tingenes Internett i produksjonsmiljøer kan lenge vært spådd en stor framtid. 

Kunstig intelligens i industrien

IBMs løsninger for kunstig intelligens skal brukes i kombinasjon med tingenes internett i fabrikker.

Publisert Sist oppdatert

Oppstartsselskapet Wi-Next har inngått en avtale med IBM om å koble sammen IBMs analyseverktøy og kunstige intelligens med sine egenutviklete løsninger for instrumentering og datainnsamling i fabrikkproduksjonsmiljøer.

Tradisjonelt har produksjonslinjer og andre maskiner i fabrikker kunne kommunisere med hverandre og sine styringssystemer, men som regel begrenset og med proprietære metoder. Ved hjelp av industriell IoT (Internet of Things) vil utvalget av muligheter til å samle inn og analysere data åpne seg kraftig, skriver våre kolleger i Networkworld.com.

Industriell IoT og AI

Wi-Next har utviklet sensorer og programvare for å overvåke produksjonslinjer, særlig for fabrikker som fremstiller matvarer og andre konsumvarer. For eksempel lager selskapet sensorer som kan måle hvor mye vann som tappes på hver eneste flaske i en vanntappefabrikk.

Disse dataene sendes over Wi-Nexts trådløse nettverk til selskapets gateway-node. Der kan eldre maskin-til-maskin-systemer knyttes sammen med alle standardbaserte moderne analysesystemer, over det vanlige nettverket.

Gjennom det nye samarbeidet kan kundene få tilgang til IBM kraftige analyseverktøy i IBMs BlueMix skyplattform. Her finnes blant annet tjenesten Prediktivt Vedlikehold og Kvalitet.

- Milliardene av dollar som IBM har brukt på å utvikle avansert analyse, er mer enn hva noe oppstartsselskap kan klare, uttalte toppsjefen i Wi-Next, Armando Pereira.

IBMs AI kan lære hvordan maskiner oppfører seg over tid, og forutse hvilke justeringer som må gjøres. Kognitiv prosessering kan analysere store mengder data fra forskjellige kilder for å oppdage feil i sann tid.

Fabrikker kan bruke verktøyene i IBMs portefølje enten i skyen eller integrere dem lokalt med Wi-Next-gatewayen. Det siste er viktig for bedrifter som ikke ønsker at kritiske produksjonsdata skal forlate lokalene. Data som temperatur, trykk, koketid og fuktighetsnivå er forretningshemmeligheter for en sjokoladefabrikk, forklarte Pereira.