Lar deg sjekke serveren via iPad

Lar deg sjekke serveren via iPad

Med Rackspace Cloud Pro kan brukerne overvåke og kontrollere den informasjonen som de lagrer i Rackspace sin cloud.

Rackspace Cloud har lansert sin første applikasjon for Apples iPad.

Med Rackspace Cloud Pro kan brukerne foreta sikkerhetskopieringer til og fra serveren, opprette nye servere fra sikkerhetskopier, planlegge sikkerhetskopieringer, starte serveren på nytt og skifte navn, endre størrelse og slette servere helt. Alt via den intuitive berøringsskjermen på iPad.

Ifølge Rackspace kan programmet nå hentes gratis på iTunes.

På programmets innloggingsbilde vises serverstatus i sanntid for både egen informasjon og for hele Rackspace, samt kontaktdetaljer til Rackspaces supportavdeling.

– Å koble sammen iPad og cloud-servere kommer til å endre den måten vi jobber på. Nå er vi ikke lenger bundet til en fysisk plass; du kan kontrollere serveren din uansett hvor du er – under et møte, en middag eller på stranden, sier Mike Mayo, webutvikler på Rackspace Hosting.

Alle tjenestene fra Rackspace Cloud bygger på et åpent API. Rackspace ser gjerne at webutviklere bygger verktøy og programmer for å gjøre Rackspace sine cloud-tjenester enda bedre.

– Målet er at kundene våre skal kunne velge de tjenestene, programmene, databasene og operativsystemene de vil bruke; i et generisk miljø og uten å være låst til en cloud. Rackspace Cloud Pro for iPad er det nyeste eksempelet på vår streben etter å drive innovasjon innenfor åpne cloud, sier Lew Moorman, CSO i Rackspace Hosting.

Nettverk