Leverer høy ytelse

Leverer høy ytelse

Godt rykte som telekom-leverandør til tross, så vil Alcatel-Lucent være stor datakommunikasjonsleverandør. OmniSwitch 10K er et tungt argument for det.

Alcatel-Lucent lanserte sin nyeste OmniSwitch 10K i midten av oktober. Navnet har de blant annet fra tettheten av opp til 256 10 gigabit Ethernet-porter per chassis. De skal kunne levere full kapasitet på hver port (wirerate).

Kabinettet er neste generasjon 10G-chassis og kan plasseres tre i høyden i et standard 19-tommersskap. Dette skal gjøres uten noen nye kjølingsproblemer.

Smart strømhåndtering er et sentralt poeng. Alcatel-Lucent hevder at de har redusert strømforbruket i enheten til en fjerdedel av eldre løsninger, og halvert strømforbruket til kjøling.

Skapet er modulært og vil kunne brukes både for oppsett med de øvrige gigabit-alternativene opp til 100 gigabit. Med 10K introduseres også en ny variant av sitt eget Alcatel-Lucent operativsystem, AOS v 7. Dette os-et skal være så moden og velprøvd som man venter av et versjon 7-os, men er i basis et Linux-os. Den kjører 2.6.31-kjernen ved lanseringstidspunktet.

Dette bidrar til tilnærmingen til åpne standarder selskapet har rettet seg inn mot. Om man vil kjøre deres eget administrasjonssystem eller tredjepartsystemer er opp til kunden, så lenge grensesnittet er etter åpne standarder.

Fra traust til leder

Alcatel-Lucent ligger i den trauste kvadranten til Gartner når det kommer til innovasjon i nettverksløsninger, men rapporteres å ha satt fart mot lederkvadranten. Den domineres av markedsleder Cisco med 70 prosent og nummer to HP med 20 prosent av bedriftsmarkedet.

- Vi ser at det er stor vekst i markedet for 10 gigabit og raskere Ethernet i kjerne og datasenter, og i løsninger for trådløse nett etter 802.11-standardene. Der akter vi å levere konkurransedyktige løsninger både med hensyn til pris og yteevne, sier Johan Rågmo, som er ansvarlig for forretningsutvikling i datakommunikasjon i Nord-Europa for Alcatel-Lucent.

Takket være en stor installert base med klassiske telekom-installasjoner basert på VoIP-løsninger har Alcatel-Lucent klart å holde sine kunder, og klarte selv i fjorårets nedgang for de fleste leverandørene å holde fortet.

Les om:

Nettverk