Leverer mobile reserveløsninger

Leverer mobile reserveløsninger

Nettec AS har spesialisert seg på datakommunikasjon over telenettet med tilpassede rutere.

Nettec er et forholdsvis lite selskap som tidligere fokuserte mye på ISDN og X.25, men som nå har funnet sin nisje innenfor mobil kommunikasjon. Både rene bredbåndslinjer og reserveløsninger for butikker og kjeder er hovedområder for selskapet. De mobile løsningene bygger som oftest på dedikerte rutere fra Sarian Systems. Disse fåes i ulike modeller med mange ulike grensesnitt. Blant annet finner vi modellen DR6000 som kan by på ADSL2- og HSDPA-grensesnitt med innebygd failover-funksjon.

- Det er mange bransjer som er avhengige av at betalingssystemene fungerer. For eksempel vil barer og restauranter som får 90 prosent av sin omsetning i helgene slite hvis løsningen skulle gå ned på en ugunstig tid hvor det er små sjanser til å få hjelp, sier Jan Erik Bjerkholt i Nettec.

Nettec sender som oftest ut Sarian-rutere til nye kunder hvor de kobles til nettverket. Deretter opprettes forbindelse til Nettecs administrasjonssystem hvor den mates med riktig konfigurasjon. SIM-kortet i ruteren fungerer som ID, og SIM-kortet kan dermed settes i en ny ruter ved en eventuell feil. Den nye ruteren vil således mates med samme konfigurasjon.

Sarian-ruterne har web-basert administrasjon og man kan hente ut mye informasjon. Blant annet ved hjelp av en innebygd protokollanalysator.

– Det er mange alternative måter å sette dem opp på, spesielt når det gjelder løsninger for failover, forteller Bjerkholt. Det er for eksempel mulig å sette opp en standby-løsning ved hjelp av VRRP. Men Sarian sjekker også at ruten via primærlinjen virker helt frem til eksempelvis BBS.

- Det kan jo være feil på ruten et annet sted enn i selve ruteren, sier Bjerkholt. Ruterens serielle grensesnitt kan også benyttes for å fjernstyre brannmurer og andre viktige komponenter dersom primærruten skulle gå ned.

Valget av rutere fra Sarian Systems begrunnes med god fleksibilitet samt høy grad av pålitelighet. Ifølge Nettec har Sarian en rekke mekanismer som kan foreta omstarter av ulike funksjoner. Det er for eksempel mulig å kun ta strømmen på selve modemdelen. Videre er det mulig å programmere ruterne til ulike skreddersydde formål. Mer informasjon finnes på www.nettec.no.

Les om:

Nettverk