Leveringsproblemer for Cisco

Leveringsproblemer for Cisco

Produsenten sliter med vareforsinkelser på inntil fem måneder som følge av brikkemangel.

Cisco-partnere klager over at "alvorlig varemangel" har ført til problemer med å levere til kundene i tide.

Selskapet har trappet opp produksjonskapasiteten for å kunne møte den økte etterspørselen i kjølvannet av finanskrisen, men leveransene blir bremset av kriserammede brikkeleverandører. Det skriver britiske Computer Reseller News (CRN).

Ledetiden på nye avtaler skal nå være på inntil fem måneder, ifølge partnere som nettsiden har snakket med. Spesielt 10 gigabit ethernet-løsninger, som Ciscos Nexus-svitsjer, skal være rammet.

Blant annet forteller Gary Dobson, salgsdirektør i den britiske Cisco Premier-partneren Dynamic Technologies Europe (DTE), at den forventete leveringsdatoen på en offentlig it-kontrakt som selskapet la inn før jul er 24. mai. Han sier DTE kan tap kontrakten dersom utstyret ikke er hos kunden innen 31. mars.

- Cisco klarer ikke å produsere utstyr raskt nok til å imøtekomme bestillingene, sier han.

Les også: Økt etterspørsel tømmer lagrene

Større økning enn forventet

Nils Ove Gamlem i Cisco bekrefter at selskapet opplever leveringsproblemer i enkelte produktlinjer. I Norge betyr det blant annet mangel på ulike desktopsvitsj-modeller.

- På enkelte produkter har vi noe lengre ledetid enn hva som er normalt. Men her er vi i tett dialog med partnerne og kundene, sier Gamlem.

Han påpeker at situasjonen ikke er unik for Cisco, og at leveringsproblemene gjelder store deler av bransjen.

- Hvorvidt Cisco er mer rammet enn andre vil jeg ikke spekulere i, men vi har opplevd en større økning i etterspørsel enn vi hadde kalkulert for. Det har gjort at våre underleverandører ikke har klart å produsere nok brikker til oss, og det har igjen gitt utfordringer på enkelte produktlinjer, sier han.

Gamlem avviser ledetider på inntil fem måneder på det norske markedet. Han forteller at ledetiden på de fleste produkter normalt er fra seks til sju uker. Andre er produsert på bakgrunn av forventet etterspørsel og kan være lagervarer med tre til fire dagers leveringstid.

Han oppfordrer partnerne som legger inn en bestilling der leveringstiden er for lang, til å ta kontakt med selskapet for å undersøke om det finnes alternative produkter.

Les også: HP sliter med printleveranser

Les om:

Nettverk