Lite nettspill for Rikstoto

Lite nettspill for Rikstoto

Nettverksproblemer stikker kjepper i sulkyhjulene for landets travspillere.

Mandag morgen fikk Rikstoto, som har konsesjon på alt av hestespill i Norge, nettverksforstyrrelser. Selve Rikstoto-systemene virker, men de får ikke distribuert ut all informasjon.

- Vi har ikke kartlagt med sikkerhetsavdelingen hva som har skjedd eller hvordan vi løser det, men det sluttbrukerne må forholde seg til, er at det er mulig å spille hos kommisjonær og på banene, sier leder for medieavdelingen, Vidar B. Steder.

Store problemer

Rikstoto er oppe og går på nettet, men det er problemer med kapasiteten, så Steder understreker at det både kan oppleves tregt og ustabilt. Også veggavisene i butikkene, der man kan lese elektroniske programmer og tips, er utilgjengelige.

- For de fleste spillerne fungerer det nå å spille og følge med på løpene, men de får ikke den informasjonen de pleier fra den digitale veggavisen, sier Steder.

Det har også vært problemer med grafikken på tv-sendningene, men dette skal fungere greit nå.

- Vi jobber tungt med å kartlegge problemene og finne løsninger, sier Steder.

- Er det et internt nettverksproblem eller ligger problemet eksternt?

- Det tør jeg ikke svare på før jeg får konkrete svar fra it-avdelingen, samt informasjon om hvordan problemet oppsto. Jeg forholder meg til at det fremdeles er et problem, og vil følge situasjonen fortløpende.

Håper på rask fiks

Tirsdag er det fire travstevner på agendaen, to i Sverige, samt lunsjtrav og kveldskjøring i Norge. Steder forteller at det er hesteløp 364 dager i året, den eneste dagen det ikke er trav er på julaften.

- Så det blir ikke hesteferie i påsken, selv med disse feilene?

- Vi får håpe vi løser det innen den tid, men det er høytid også for spill i påsken.

Nettverk