Lite trafikk over IPv6

Lite trafikk over IPv6

Andelen trafikk over den nye internett-protokollen er forsvinnende liten, viser nye målinger.

Mange eksperter har i flere år spådd at antall ip-adresser med dagens v4-protokoll vil ta slutt i 2011. Stadig flere enheter kobles til internett, og til tross for at en har forsøkt å omgå problemet med ikke å gi alle disse en unik ip-adresse, er dagens fire milliarder adresser i ferd med å bli for smått.

LES OGSÅ: Nettet har snart full adressebok

Likevel er det et fåtall bedrifter som har begynt å satse på IPv6, og spleiselaget som skal til for å oppgradere nettet beveger seg i sneglefart.

Nye målinger fra Arbor Networks i samarbeid med University of Michigan viser at trafikken som går over IPv6 knapt nok er målbar. Målingen ble gjennomført i store deler av fjoråret ved hjelp av 91 internettleverandører i Nord-Amerika og Europa.

Resultatet viser at bare 0,0026 prosent av trafikken går via IPv6. Utviklingen går likevel riktig vei, fra høsten 2007 til sommeren 2008 ble det målt en økning på 113 prosent.

LES OGSÅ: 25 prosent på IPv6 om to år

Da dagens ip-standard ble innført i 1981 fantes det knapt 500 datamaskiner som var koblet til nettet, så da systemet fikk støtte for over fire milliarder adresser var det knapt tenkelig at man skulle få problemer innen få tiår.

Les om:

Nettverk