Liten N-adapter for usb

Liten N-adapter for usb

Usb-adaptere for wlan trenger ikke stille 6-7 cm ut fra pc-en..

D-Links DWA-131 er en usb-adapter for 802.11 som måler kun 18 x 34 x 8 mm. Selve usb-kontakten utgjør en del av dette, og det blir dermed en ennå mindre del av usb-adapteren som stikker ut fra pc-en. Den kompakte størrelsen gjør det enklere å ha adapteren stående i pc-en hele tiden, for eksempel også når den legges i veske. Usb-adaptere for wlan kan ofte være så mye som 6-7 cm lange og godt over 2 cm brede.

DWA-131 støtter 802.11b/g/n på 2,4 GHz-båndet - 5 GHz er med ande ord ikke støttet. Ifølge spesifikasjonene er adapteren fortsatt basert på draft 2.0 av 802.11n. Det skal være støtte for opptil 300 Mbps hastighet. En del av de minste adapterene man ellers har sett er ikke fult i samsvar med 802.11n-spesifikasjonene, og man har forenklet adapterene ved at, i hvert fall i teorien, ytelsen er begrenset til 150 Mbps. Det er klart at når denne typen adaptere gjøres mindre kan det sette begrensninger for hvordan blant annet antenne implementeres, som også blir et element som skulle kunne påvirke ytelse og rekkevidde.

LES OGSÅ: GUIDE: Raskere wlan med 5 GHz

Løsningen vil være mest aktuell for pc-er der man ikke har muligheten for å bruke PC Card- eller Expresscard-kort for wlan. Med denne typen kort vil det normalt sett også være en begrenset utbygging på siden av maskinen.

På det norske markedet er adapteren tilgjengelig fra litt i overkant av 250 kroner.

Les om:

Nettverk