London får Europas største trådløssone

London får Europas største trådløssone

Mobiloperatøren O2 bygger det som skal være Europas største åpne trådløssone til OL i London.

Tidligere denne måneden startet byggingen av det som skal bli Europas største gratis trådløse nettverk i London-bydelene Westminster, Kenstington og Chelsea.

Det er mobiloperatøren O2 som har ansvaret for trådløssatsingen, som er del av Londons forberedelser til de olympiske lekene som finner sted i byen i sommer. Tilbudet skal imidlertid også være til glede for lokale bedrifter.

Westminster har over en million turister hver dag i tillegg til de 250 000 innbyggerne. En halv million mennesker jobber i bydelen, og 4 000 nye bedrifter blir startet hvert år.

- Når de olympiske leker åpnes neste sommer kommer London til å arrangere verdens største show. Dette betyr at de besøkende enkelt kan dele sine bilder og oppdateringer fra OL på sosiale nettverkssider, sier Philippa Roe ved Westminster City Council i en pressemelding.

På sikt er målet til O2 å utvide rekkevidden til trådløsnettet, og rulle ut gratis, åpne trådløssoner over hele Storbritannia.

- Denne banebrytende avtalen er den første av sitt slag i Storbritannia og vil gjøre at store deler av London vil ha tilgang på gratis trådløsnett i god tid før London 2012, sier Derek McManus i O2 i pressemeldingen.

Les om:

Nettverk