Lover smidig Nortel-overgang

Lover smidig Nortel-overgang

Avaya trapper opp aktivitetene i kanalen etter Nortel-overtakelsen. Både kunder og partnere loves en smidig overgang.

Avaya kunngjorde på fredag at selskapet offisielt har overtatt Nortel Enteprise Division (NES). Dermed avslutter Avaya formelt oppkjøpet av konkurrenten som først ble annonsert i mai i år.

Oppkjøpet betyr at om lag 6 000 ansatte hos NES blir overtatt av Avaya. Joel Hackney, øverste sjef i NES, blir i tillegg del av Avayas Executive Committee og får ansvaret for selskapets Government Solutions and Data–divisjon.

I en pressemelding kaller Kevin J. Kennedy, administrerende direktør i Avaya, oppkjøpet av Nortel en milepæl i Avayas utvikling.

- Vi har en felles visjon for utviklingen av virksomhetsskommunikasjon og med kombinasjonen av begge selskapers teknologi, bransjekunnskap, kanal og kundebase, vil det nye Avaya bli en enda sterkere aktør på markedet, sier han.

- Smidig overgang

Nå begynner arbeidet med å integrere de to organisasjonenes forretning, produkter og kundeservice. Siden det ble kjent at Avaya ønsket å kjøpe Nortel, har selskapet gitt svært lite konkret informasjon om hvordan de planlegger å integrere Nortel.

Noe er imidlertid kjent. Blant annet vil Nortels dataprodukter skilles ut i en egen forretningsenhet i Avaya sammen med selskapets løsninger innen unified communications, kontaktsentre og produkter for mellommarkedet

Til amerikanske Computer Reseller News (CRN) forteller Avayas salgsdirektør Todd Abbott at den nye produktporteføljen vil annonseres 19. januar 2010 og at den nye porteføljen vil bidra til å utfylle begge selskapenes respektive teknologier.

- Det nye veikartet har blitt tatt godt imot blant de som har sett det, sier han.

- Hovedpoenget er at vi ikke skal la en eneste kunde i stikken. Vi kommer ikke til å brått kutte ut Nortel-kundene. Målet er å hjelpe disse kundene med å skifte ut sitt utstyr på en mer smidig måte. Å be dem om å kaste alt gammelt utstyr i det økonomiske klimaet vi nå er i er lite praktisk, sier han.

Frykter konkurransen

Partneraspektet er heller ikke avklart.

På Avayas partnersamling i USA i oktober fremholdt selskapet at oppkjøpet av Nortel ville bidra til å øke andelen indirekte salg til 85 prosent i løpet av 2012.

Produsenten lanserte også det nye partnerprogrammet Avaya Connect, der nye sertifiseringsnivåer skal belønne de mest lojale Avaya-partnerne og selskapets ulike lokale partnerprogrammer er slått sammen i ett globalt program med en prisliste.

Til CRN forteller Todd Abbott at Avaya-partnernes største bekymring var konkurranse i kanalen fra en rekke tidligere Nortel-partnere.

Abbott sier at bare mellom 15 og 20 prosent av Avaya og Nortels sammenslåtte salgskanal overlapper der produkter fra begge de to selskapene er installert.

- Det bør være betryggende for kanalen. Jeg kan garantere at vi ikke har noen planer om å oversvømme markedet, sier han.

Nettverk