Mer kickback fra Cisco

Mer kickback fra Cisco

Ut i fra omsetningen skal Cisco nå utbetale penger rett på partnernes konto en gang i kvartalet.

På Ciscos årlige Partner Summit-arrangement som gikk av stabelen tidligere i år lovte nettverksgiganten partnerne mer kreditt og kapital slik at de kunne redusere sine faste driftskostnader. Som en videreføring av dette tiltaket lanserte Cisco i høst det nye partnerprogrammet Partner Development Funds.

- I motsetning til veldig mange slike kickback-orienterte initiativer, hvor partnere tidligere måtte bruke penger for å få penger av oss og andre leverandører, er dette penger som utbetales til oppført kontonummer en gang i kvartalet, basert på partnerens egen omsetning, skriver Hans-Petter Hansen i Cisco Norge i en epost.

Opp mot 16 prosent kickback

Størrelsen på utbetalingen er avhengig av sertifiseringsnivå eller partnerens avtale med Cisco, og går fra et fastsatt dollarbeløp per produkt til 16 prosent av partnerens egen omsetning. Andre krav er omsetning til partner samt gjennomføring av avtalte mål.

Programmet er ifølge Cisco tilpasset for å være aktuelt og relevant for både små og store partnere. Målet er å gi partnerne penger som kan gå til markedsaktiviteter eller til bunnlinje.

I Europa har nærmere 2 000 partnere meldt seg på dette programmet. I Norge har blant annet en rekke tradisjonelle forhandlere sammen med teleoperatører som Telio, nettbutikker som Komplett og Dropzone, gullpartnere som Atea og Datametrix og sølv-partnere som Intelecom meldt seg på.

Syv spor

Ciscos Partner Development Funds-programmet består av en rekke ulike spor.

PDF Cash Back Basic erstatter Registered Reseller Payment Program (RRPP). Programmet er ment for registrerte partnere og har en fastsatt kredittverdi på mellom 5 og 70 dollar per produkt. Utbetalingen er basert på backend og omfatter Cisco Small Business, Small Business Pro og utvalgte SMB-produkter.

PDF Cash Back Accelerator I er ment for partnere med volumsalg av Small Business-, Small Business Pro- og SMB-produkter. PDF Cash Back Accelerator II er ment for serviceleverandører og gull- og sølvpartnere med volumsalg av Small Business- og Small Business Pro-produkter. Begge gir en kickback-utbetaling på inntil fem prosent.

PDF Core er ment for partnere som har spesialisert seg innen smb eller Express Foundation og som har Cisco Select- og Premier-sertifisering. Det gir en backend-utbetaling på fem prosent på kvalifiserte Small Business- og øvrige smb-produkter. PDF Pro er ment for partnere som har spesialisert seg innen smb eller Express Foundation og som har med Select- eller Premier-sertifisering. Det gir en backend-utbetaling på 10 prosent på kvalifiserte Small Business Pro- og Unified Communication-produkter.

Commercial PDF og Commercial PDF Business Edition er begge ment for forhandlere som har spesialisert seg innen Express UC, er autoriserte Business Edition-partnere og selger Cisco Commercial UC-produkter. Disse vil kunne få inntil 16 prosent back-end utbetaling på Ciscos SMB- og UC-produkter.

PDF Core er ment for partnere som har spesialisert seg innen smb eller Express Foundation og som har Cisco Select- og Premier-sertifisering. Det gir en backend-utbetaling på fem prosent på kvalifiserte Small Business- og øvrige smb-produkter. PDF Pro er ment for partnere som har spesialisert seg innen smb eller Express Foundation og som har med Select- eller Premier-sertifisering.

Nettverk