Moden kjernesvitsj

Moden kjernesvitsj

Velprøvd og kjent teknologi er ingrediensene i HPs nye kjerneprodukt som kan bli en stor utfordring for Cisco.

HP Procurve Switch 8212zl er navnet på nyvinningen hvor det meste av teknologien er hentet fra tidligere modeller. Den nye kjernesvitsjen er blant annet basert på selskapets ProVision ASIC som tidligere kun er benyttet i kantsvitsjer. Denne teknologien så dagens lys i 2006 i modellene 5400zl og 3500yl. Den nye kjernesvitsjen gjør det nå mulig å tilby samme nettverksteknologi, infrastruktur, programvare, administrasjon og brukerstøtte fra kjernen til kanten i nettverket. I følge Cato Evensen i HP Procurve er 8212zl det eneste kjerneproduktet på markedet som har livstidsgaranti.

– Fordelen med felles teknologi som moduler til svitsjene gjør at det er enkelt for kundene å operere med reservedeler. De kan dermed bytte en ødelagt modul for deretter å motta en ny fra oss dagen etter, forteller Evensen til Nettverk & Kommunikasjon.

Fleksibel løsning

8212zl-modellen er en svitsj som opererer fra lag 2 til lag 4, og den har en høyde på 9U. Det spesielle er at dersom man tar ut alle modulene, vil man kun sitte igjen med selve kabinettet, noen ledninger og kontakter. Det finnes altså ikke noe aktivt bakplan. Dermed kan alt annet byttes – også når fremtidige ASICer og andre nyvinninger kommer på markedet. Mangelen på denne muligheten har tidligere vært noe selskapet har fått kritikk for, og altså nå ryddet opp i.

Svitsjen kommer i minimumskonfigurasjon med to strømforsyninger, men dette kan dobles hvis man for eksempel ønsker å kjøre PoE (Power over Ethernet) på alle portene. Den maksimale ytelsen er oppgitt til å være 692 Gbps, og svitsjen kan utstyres med 288 Gigabit Ethernet-porter og 48 10 GbE-porter. 8212zl kan fylles med 12 moduler og kommer utstyrt med to ASIC-moduler som gir hotswap failover. Dersom en av disse modulene streiker, vil svitsjen fortsette med 50 prosent ytelse.

Denne kjernesvitsjen vil nok få konkurranse fra mange, men den vil nok spesielt utfordre Ciscos Catalyst 6509 og Catalyst 4507. 6509-modellen gir til sammenligning en kapasitet på 720 Gbps og støtter 386 Gigabit Ethernet-porter og 64 10 GbE-porter. 4507-modellen gir 108 Gbps og har 240 Gigabit Ethernet-porter og to 10 GbE-grensesnitt.

Sikkerhet

HP viderefører sin sikkerhetsvisjon hvor det meste av sikkerhetskontroller skal foretas på kantsvitsjene. Dette skal redusere trafikken til kjernen, og samtidig gi et tryggere nettverk. Administrasjon og sikkerhet gjennomføres ved hjelp av programvarene ProCurve Manager Plus (PCM+), ProCurve Identity Driven Mgr (IDM) – som gir aksesskontroll, og

ProCurve Network Immunity Mgr (NIM) som beskytter mot trusler gjennom hele nettverket. – Hvis unormal trafikk oppdages, vil det opprettes en VPN-tunnel fra den aktuelle brukeren til et tredjeparts IDS-system som vil sjekke dette grundigere. Dermed kan vi strupe eller stenge den aktuelle kantporten helt for å beskytte resten av nettverket, forteller Evensen.

Selskapets nye Wireless Edge Services zl-modul passer ellers inn i den nye kjernesvitsjen for å forene kablede og trådløse operasjoner gjennom nettverket. Den forlenger også HPs ProCurve ProActive Defense-sikkerhetsarkitektur til det trådløse nettverket.

Den norske listeprisen for ProCurve Switch 8212zl ligger på 75 000 kroner. Mer informasjon finnes på www.hp.no.

Les om:

Nettverk