Multirom-lyd på lavbudsjett

Multirom-lyd på lavbudsjett

TEST: Creative Xmod Wireless gir deg bedre pc-lyd og lar deg sette opp en multiromsløsning. Men ikke helt problemfritt...

Med Xmod Wireless har Creative klart å lage et billig pc-basert mutiromssystem.

For under to tusenlapper har du et system som kan gi deg lyd i to rom, og som er utbyggbart til fire soner, og et uendelig antall mottakere. Og ikke bare det, Creative bruker også sin egenutviklede teknologi de kaller X-Fi for å hente ut merkbart bedre lyd av mp3-filene.

Lydbildet blir klart fyldigere på et par stereohøyttalere i normal prisklasse. Vi testet Xmod med et anlegg fra Klipsch, og ble svært begeistret over lyden.

I pakken inngår det to mottakere og to fjernkontroller. Vi testet med én ekstra mottaker.

Den ene mottakeren kobles til pc-en med usb, og fremkommer dermed som et eget lydkort i pc-en. Dersom du har en bærbar pc, er dette også en smart løsning for å få bedre lyd fra denne.

Xmod Wireless er en enkel og rimelig løsning for trådløs distribusjon av musikk.

Mottakeren har en lydutgang som du kan koble rett til et pc-høyttalersett. Ditt musikkavspillingsprogram fjernstyres så med fjernkontrollen, der du også kan velge hvilke soner musikken skal spilles i. Dette funker helt etter boka. Rekkevidden på enheten er også meget god.

Vi koblet mottakeren til mediesenteret vårt i loftstua, hvor den også var koblet direkte til en forsterker. De to andre mottakerne var plassert i første etasje, med en etasje imellom. Vi fikk godlyd helt ned i første etasje. Til sammenligning har vi testet Logitech Wireless Music System, som har gitt oss en rekkevidde på maksimalt fem meter.

Problemet med begge løsningene er at de benytter 2,4 GHz-båndet, men ikke 802.11b/g/n. Hos mange er 2,4 GHz-båndet fyllt opp av husets og naboenes 802.11b/g/n-baserte wlan-trafikk.

Trafikken kolliderer, og det kan oppstå problemer. Det er bare å glemme å surfe på nettet på den bærbare når du har koblet til Xmod Wireless. Da kutter enten musikken, eller internett.

Du kan heller ikke la den bærbare hente musikken fra din hjemmetjener eller en nettradio over ditt wlan, for så å spille av trådløst via XMod. En ting av gangen for å ikke få kollisjoner på frekvensen. For oss ødela dette opplevelsen totalt.

En fjernkontroll til et multiromssystem bør dessuten ha en skjerm der du kan velge musikk. Hvis disse tingene ikke er et problem for deg, kan Xmod Wireless være et bra valg.

Creative Xmod Wireless

Pris: Ca kr 1 500 inkl. mva.
Ekstra mottakere: 700-900 kroner

Internett: www.creative.no

+ Rimelig løsning. God rekkevidde.

- Trafikken kolliderer med andre trådløse nettverk. Ingen skjerm.

Fakta:
Rekkevidde 30 meter, 2,4 GHz
Tilkoblinger: lydutgang (3,5mm stereo), hodetelefonutgang (3,5mm), lydinngang (stereo RCA)