Mye folk og kabler i Kollen

Mye folk og kabler i Kollen

Ski-VM er et stort arrangement, også målt it-infrastruktur og tjenester.

Det er noen år siden Holmenkollens tekniske anlegg for det meste besto av dommerbokser og flombelysning.

Dagens nasjonalanlegg en Cisco-basert infrastruktur med til sammen 150 svitsjer og 200 tilgangspunkter for trådløst nettverk.

Ren luft

Disse bruker Ciscos Clean Air-teknologi for å hindre interferens og sikre kvaliteten på det trådløse nettet.

- For helpdesk og arrangementsfunksjoner brukes 70 ip-telefoner, 170 virtuelle pc-er og en byge skrivere, forteller Eirik Moen som er IKT-sjef Media i Ski-VM 2011.

Hafslund Nettjenester har fiberkabler på to steder, i tillegg har NRK og Telenor egne fiberkabler. Totalt inneholder anlegget 3600 kilometer single-modus fiber, 2460 kilometer multimodus og 1266 kategori 6 kobberkabel.

Galaxy Tab til alle

Arrangementet forventes å bli besøkt av minst 300.000 betalende tilskuere, og i tillegg vil horder av journalister og tv-team ha tilgang på båndbredde. 1800 journalister og 23 tv- og radiostasjoner skal bringe Ski-VM til forventet 800 millioner seere og lyttere. De får til disposisjon kablede og trådløse nettverksforbindelser til å sende, i tillegg vil de få informasjon via skjermer med ip-tv. Det er også et eget informasjonssystem for kommentatorer.

Nettbrett er også tatt i bruk. Driftssenter og helpdesk-medarbeiderne blir utstyrt med Samsung Galaxy Tab. Den skal brukes til å dele dokumenter, håndtere epost og andre støttetjenester. Og alt som skjer, skjer over ip. Unntatt selve idrettsutøvelsen, da.

Nettverk