N-ruter med 11 års garanti

N-ruter med 11 års garanti

For å promotere neste generasjon trådløsnett kliner D-Link til med rekordgaranti.

De fleste produsenter og tilbydere av rutere og aksesspunkter har i lengre tid solgt produkter basert på en forhåndsversjon av den raske wlan-standarden 802.11n. Dette utstyret er gjerne solgt under betegnelsen Draft N.

LES OGSÅ: Test: Ny generasjon WLAN

Det skal ha vært en god del interne uenigheter om denne standard-spesifikasjonen, og det første utkastet ble avvist da det ble lagt fram i mai i 2006.

En rekke eksperter og medier gikk i ettertid ut og advart kunder om å kjøpe produktene som bygger på den uferdige standarden. Begrunnelsen er at det kan dukke opp kompatibilitetsproblemer fordi standarden bruker det samme 2.4GHz-spekteret som 11b og 11g, og at det derfor kan oppstå interferens om leverandørene er nødt til å endre spesifikasjonene.

Klar i 2008

Etter at den offisielle standardiseringsgruppen for 802.11n i forrige uke ble enige om å godkjenne utkast nr. 2 (draft 2) av 802.11n ønsker D-Link å signalisere at det er helt trygt å kjøpe slikt utstyr ved å tilby 11 års garanti.

– Vi vil vise at vi har stor tro på disse produktene ved å utvide garantien fra 2 til 11 år for alle rutere og aksesspunkt i Wireless N-serien. Dette vil gjelde både eksisterende produkter og de som kommer i tiden fremover, sier i nordisk markedssjef for D-Link Stefan Nilsson til IDG.se.

Garantiutvidelsen gjelder kun for selve utstyret og ikke tilhørende strømadaptere.

Standardiseringsorganisasjonen IEEE forventer at den endelige spesifikasjonen for 802.11n skal være ferdig i løpet av høsten 2008.

LES OGSÅ: Kjøpeguide trådløst nettverk

Les om: